Němeček naštval i ty lékaře, kteří zatím byli v klidu, hlásí z rádia doktor

21.09.2016 18:26

Václav Šmatlák z Asociace praktických lékařů se vysmál ministrovi zdravotnictví Svatopluku Němečkovi (ČSSD). Svým prohlášením, že praktičtí lékaři jsou milionáři, naštval člen vlády i ty doktory, kteří dosud byli v klidu.

Němeček naštval i ty lékaře, kteří zatím byli v klidu, hlásí z rádia doktor
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

„Pokud snad byli někteří kolegové ještě v klidu, tak prohlášení pana ministra je zvedlo ze židlí... Byl to pokus pana ministra dehonestovat praktické lékaře,“ udeřil na šéfa resortu zdravotnictví Šmatlák. Sluší se připomenout, že na dnešní den byl původně plánován jednodenní protest praktických lékařů, kteří chtěli zavřít ordinace, aby upozornili na svou místy velmi složitou situaci. Ministr Němeček kontroval, že nechápe, proč praktičtí lékaři protestují, když to jsou v podstatě milionáři.

„Hrubý příjem je asi 150 tisíc korun, ale z tohoto hrubého příjmu se hradí úplně všechno, nábytek, každý bloček na recept, přístroje, taky potřebujeme auto. A teprve to, co zbude, se dělí na platy mezi lékaře a sestru,“ vykreslil realitu posluchačům host. Rozhodně prý není pravda, že by si brali pacienty jako rukojmí, jen pro ně chtějí zajistit to nejlepší.

Praktických lékařů je podle Šmatlákova názoru dostatek, problém je v tom, že nejsou rovnoměrně rozprostřeni po celé zemi. Další problém tkví podle jeho názoru v tom, že mladí lidé ztrácejí o praktické lékařství zájem, neboť je tento obor podfinancován a lékaři vždy nemají kompetence v takovém rozsahu, v jakém by je potřebovali. Tady Šmatlák narážel na omezení v předepisování léků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…