Němeček se opil a vyzýval poslance k tanci, psal Babiš. Podle svědků to ale bylo trochu jinak

11.11.2014 17:38

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) sice naznačil, že jeho kolega ve vládě, ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) se měl při výjezdu poslanců do Znojma opít na mol, server Echo 24 ale přináší svědectví několika účastníků dotyčné akce, kteří podnapilost Němečka nepotvrzují.

Němeček se opil a vyzýval poslance k tanci, psal Babiš. Podle svědků to ale bylo trochu jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček

Nejprve server citoval z Babišova blogu: „Já možná nedokážu, že má pan Němeček problémy s alkoholem, pokud bude uklízečka na ministerstvu zdravotnictví disciplinovanější než pan Němeček a pokud bude poslancům zdravotního výboru hloupé přiznávat, že je na mol opilý pan ministr na říjnovém výjezdním zasedání ve Znojmě vyzýval k tanci.“

Pak připomněl, že poslanci zdravotního výboru měli 16. října výjezdní zasedání ve Znojmě. Program v Louckém klášteře začínal ve tři odpoledne, jednání kolem osmé večer vystřídala volnější zábava. „Večeře formou rautu, muzika a ochutnávka vín,“ popsal server.

Nedokážu posoudit, jestli byl Němeček pod vlivem návykové látky

Akce se zúčastnil například šéf zdravotního výboru Rostislav Vyzula. „Nemůžu přesně říct, jestli byly jeho reakce pod vlivem návykové látky nebo ne. Bez průkazu se to nedá,“ vyjádřil se k možné Němečkově opilosti pro zmíněný server.

Němečkovu opilost odmítl například jihomoravský radní Marek Šlapal (ČSSD): „Mohu něco takového zcela vyloučit. Ministr Němeček odjížděl mezi prvními asi po dvou hodinách. Já jsem odcházel v půl desáté a to už byl pryč,“ řekl serveru.

Připustil, že Němeček zpíval u muziky. Že se u muziky zpívá, prý ale není známka opilosti. Němečkovu opilost nepotvrdil ani žádný z deseti poslanců, které oslovil server Aktuálně.cz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…