Německá TV: Turecko podporuje teroristické organizace

17.08.2016 7:17

Turecko je základnou islamistických uskupení, mimo jiné Muslimského bratrstva nebo palestinského hnutí Hamás, které Evropská unie považuje za teroristickou organizaci. Píše to německé ministerstvo vnitra v utajeném vyjádření, které má k dispozici veřejnoprávní televize ARD, informoval server Aktuálně.cz.

Německá TV: Turecko podporuje teroristické organizace
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

Nejenže tak německá vláda poprvé oficiálně informuje o přímém spojení mezi tureckými činiteli a teroristickou organizací, ale ministerstvo dokonce tvrdí, že takové vztahy cíleně zesílily.

Celý text je ZDE

„Především jako výsledek od roku 2011 postupně se islamizující vnitřní a vnější politiky Ankary se Turecko stalo centrální akční platformou islamistických uskupení v regionu Blízkého východu,“ stojí ve vyjádření, které vychází z informací Spolkové zpravodajské služby (BND).

O takové blízkosti Turecka k islamistickým uskupením dosud žádný z politiků v Německu veřejně nemluvil. Naopak, od začátku migrační krize se kancléřka Angela Merkelová i ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier drželi s kritikou tureckého režimu zpět, jak připomíná server ARD. O napojení Ankary na islamisty se dosud mluvilo jen v zákulisí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…