Německá ambasáda nechce ze zásahu prezidenta dělat aféru. Trefil jej prý jen kousek skořápky

17.11.2014 19:44

Německý prezident vzal protesty na Albertově proti Miloši Zemanovi, které se ho také fyzicky dotkly, s humorem. Prohlašuje to alespoň server Echo24.cz, který se odvolává na prohlášení německé ambasády, která uvádí, že německého prezidenta Joachima Gaucka zásahla jen část skořápky z vajíčka, které letělo na Zemana.

Německá ambasáda nechce ze zásahu prezidenta dělat aféru. Trefil jej prý jen kousek skořápky
Foto: Pflichtlekture.com
Popisek: Německý prezident Joachim Gauck

U příležitosti pětadvacátého výročí Sametové revoluce chtěl prezident Zeman odhalit pamětní desku na Albertově. Setkal se přitom s odporem stovek lidí, kteří ho vypískali a dokonce po něm házeli i vajíčka. Z Pražského hradu posléze vzešlo sdělení, že byl vajíčkem zasažen i německý prezident Gauck a to do spánku. Po incidentu byl údajně otřesen. Německá ambasáda však celou věc líčí poněkud jinak.

"Mluvčí německé ambasády Maike Freytag-Pitrocha ČT řekla, že se jednalo jen o kousek skořápky od vajíčka, které trefilo Miloše Zemana. Spolkový prezident vzal podle mluvčí zásah s humorem," informuje server.

Pro server ParlamentníListy.cz se k celému incidentu vyjádřil i exprezident Klaus, který ho velmi ostře odsoudil. Chování protestujících považuje prý za nepřijatelné a je mu z toho smutno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…