Německá média prolomila jedno zásadní tabu, které se týká muslimských migrantů

16.03.2018 7:12

Ještě před dvěma či třemi lety bylo pro německá média označování některých přistěhovaleckých čtvrtí s vyšším podílem muslimského obyvatelstva za „no-go zónu“ něco nepředstavitelného. Nyní se však tento pohled mění a otevřeně se o problematických čtvrtích začíná hovořit.

Německá média prolomila jedno zásadní tabu, které se týká muslimských migrantů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

Dokonce i kritici liberální přistěhovalecké politiky souhlasí s tím, že migrační krize přece jenom přinesla i něco pozitivního. Mainstreamová média opustila svůj „ostych“ a zcela bez skrupulí rozebírají problémy, kolem kterých před tím pouze „stydlivě“ našlapovala. Vedle problémů s integrací zejména muslimských přistěhovalců jde především o téma tzv. „no-go zón“. Před nedávnem psal deník Welt o takové oblasti v Kolíně nad Rýnem a nyní se přidává magazín Focus.

Vlivný magazín připouští, že čtvrť Marxloh v Duisburgu se nyní snaží nálepky „no-go zóna“ zbavit. Tématu už se nevyhýbají ani politici a prezident Frank-Walter Steinmeier se při své návštěvě vypravil právě do té části Duisburgu, kde přetrvávají problémy s integrací muslimských přistěhovalců. To je jasná známka toho, že představitelé politického mainstreamu chtějí toto téma převzít od politiků z Alternativy pro Německo a posílit své slábnoucí pozice u voličů.

Téměř pětina všech přistěhovalců v Duisburgu žije právě v Marxlohu. „Čtvrť má pověst přistěhovalecké díry, kde žijí místní obyvatelé v chátrajících domech, odpadky se zde válí v ulicích a panuje zde zhoršená bezpečnostní situace. Přistěhovalci často žjí v jinak neobydlených nemovitostech, kde často není ani elektřina či voda a dětí spí mezi odpadky a exkrementy. Majitelé těchto budov jsou často součástí zločineckých struktur,“ říká starosta Sören Link.

Jedním z cílů radnice je „vyřadit z provozu“ nemovitosti, které již nevyhovují svému účelu. Podle informací zdejších úřadů se již podařilo jejich počet snížit na přibližně polovinu. Hlavním úkolem pro město je ale najít ubytování pro ty z přistěhovalců, kteří nyní nemají kde bydlet. „Město všem poskytuje náhradní bydlení, ale z dlouhodobého hlediska to není optimální řešení,“ připouští starosta Link.

Vedle samotných budov se ale radnice dle svých slov soustředí i na řešení zdejších problémů, které se týkají nepořádku a zvýšené kriminality. „Úzce spolupracujeme s policií a udělujeme přísné postihy za všechny přečiny. Od odpadků až po narušování veřejného pořádku. Uplatňujeme nulovou toleranci, která je založena na předpokladu, že by měly být potrestány i drobné přečiny,“ říká starosta, který je členem SPD.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …