Německá rodina opustila svoji zemi kvůli uprchlíkům. A teď se podržte, kde požádala o azyl

10.08.2016 13:19

Historie nezná příliš případů, kdy občané Německa dobrovolně emigrovali do Ruska. Jednou z výjimek jsou Andre a Carola Griesbachovi, kteří se vydali začít nový život v Moskvě i se svými dvěma dcerami a čtyřmi vnoučaty.

Německá rodina opustila svoji zemi kvůli uprchlíkům. A teď se podržte, kde požádala o azyl
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

Jako hlavní důvod uvádí rodina skutečnost, že v Německu již není bezpečno. Ruským úřadům ve své žádosti sdělili, že v Německu vládne diktatura, ve které není možné vychovávat děti. Cestu do 2300 kilometrů vzdálené Moskvy absolvovali ve svém obytném automobilu značky Volkswagen. V Rusku již tráví mnoho měsíců, ale zatím jim úřady přidělily pouze ubytovací prostory v malém motelu u lesa mimo hlavní město Ruska.

Jednapadesátiletá Carol a její o šest let mladší manžel Andre si stěžovali na masovou migraci, nedostatek demokracie, nucené očkování a také přílišný důraz na sexuální výchovu ve vzdělávacím systému. „Lidé po celém světě si myslí, že v Německu vládne demokracie. Tak to ale bohužel není. Současné Německo je morálně zkažená země a naše společnost je naprosto rozvrácená. Naopak ruská společnost je na tom mnohem lépe. Putin je ideální příklad vůdce,“ tvrdí pan Griesbach.

Celý text v angličtině najdete ZDE

Putina považuje celá rodina za většího demokrata než kancléřku Merkelovou, které vyčítají zejména její příliš liberální přistěhovaleckou politiku. „Ona a další politici do země pozvali obrovský počet přistěhovalců, což působí problémy a může vygradovat až v zahájení války. A přesně to si vláda také přeje. Žádná jiná země nepřijímá uprchlíky v tak masivním měřítku. Německo platí za všechny americké intervence, konflikt v Sýrii a další hlouposti,“ říká hlava rodiny.

Paní Griesbachová dodává, že se bojí o budoucnost svých dětí. „Všichni víme, jak informují média o migrační krizi a trestných činech spáchaných uprchlíky. Jen velmi zřídka o těchto záležitostech napíšou. V Německu už prostě není bezpečno pro děti ani ženy. Také policisté nechají vyjít na světlo případy trestných skutků páchaných žadateli o azyl jen občas. Ať už kvůli tomu, že jim v tom brání nastavení systému, či jsou napadáni tzv. žadateli o azyl.“

Oba manželé však tvrdí, že obecně proti žadatelům o azyl nic nemají a podle jejich názoru by se jim pomáhat mělo. Jak píše The Express, přes jejich dlouhý seznam důvodů v žádosti o azyl je příslušné úřady odmítly registrovat jako plnoprávné žadatele o azyl s vysvětlením, že je Německo bezpečnou zemí. Rodina Griesbachových si však trvá na tom, že minimálně od své účasti na protestu proti německé vládě z podzimu 2013 si o svoji bezpečnost dělala starosti. Jelikož nemají v Rusku status uprchlíka, musí se němečtí emigranti spoléhat na podporu ruského obyvatelstva.

reklama

autor: pro

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …