Německá vládní koalice bude jednat o uprchlické krizi

01.11.2015 7:41

Šéfové stran zastoupených v německé koaliční vládě se dnes sejdou k rozhovorům o uprchlické krizi. Podle neoficiálních odhadů přišlo do Německa za první tři čtvrtletí tohoto roku kolem 800.000 migrantů a celkem by jich za letošní rok mohlo dorazit až 1,5 milionu.

Německá vládní koalice bude jednat o uprchlické krizi
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Jednání, které má začít v 9:00 SEČ, se zúčastní kancléřka Angela Merkelová (CDU), bavorský premiér Horst Seehofer (CSU) a vicekancléř Sigmar Gabriel (SPD). Seehofer začátkem týdne vyzval Merkelovou, aby do dneška omezila masový příliv imigrantů do země. V opačném případě pohrozil "nouzovými opatřeními".

Bavorsko je v rámci současné uprchlické krize nejpostiženější spolkovou zemí. Denně sem z Rakouska přichází několik tisíc lidí. Merkelová tento týden uvedla, že příliv migrantů do Německa se nedá jen tak okamžitě zastavit.

Gabriel v sobotu odmítl zřízení tranzitních zón pro uprchlíky, které prosazují koaliční strany CDU a CSU. Navrhl místo nich vytvoření decentralizovaných registračních středisek.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …