Německem hýbe skandál. Zahalenou muslimku vyhodili z restaurace

16.09.2016 18:49

Na restauraci v západním Německu se sesypaly sociální sítě poté, co její majitel vyhodil z podniku ženu v nikábu, která se jako jedna z mnoha přijela podívat na světelnou show na jezeře Obersee. Údajně ji však jen požádal, aby si sundala pokrývku obličeje. „Je to dost šílené, co o nás píší,“ řekl. Informuje The Local.

Německem hýbe skandál. Zahalenou muslimku vyhodili z restaurace
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Nikáb je závoj, který zakrývá celý obličej kromě očí

Minulou sobotu v restauraci Seekrug, která leží na břehu jezera Obersee, došlo k incidentu, který měl neblahou dohru. Na jezeře se odehrávala světelná show, na kterou se přišlo podívat zhruba 3000 lidí. Jednou z nich byla i muslimka celá zahalená do černého šatu, jen s průzorem na oči.

Když ji majitel restaurace Christian Schulz spatřil, přišel za ní a požádal ji, zda by mohla odhalit obličej. Na to ho prý počastovala několika nadávkami a spěšně z podniku odešla.

Jakmile se však celá událost roznesla a dostala i na internet, přenesla se na facebookovou stránku restaurace, kde mnozí diskutující nyní osočují Schulze z rasismu a dalších věcí.

Celý text zde

„Je to dost šílené, co o nás napsali, dokonce urážejí i zaměstnance,“ řekl Schulz, který si za svým jednáním stojí a nepovažuje ho za nijak rasistické. Jen tu ženu požádal, což z jeho pohledu je zcela pochopitelné „na tak velké akci“.

Našli se však i tací, kteří Schulzovi blahopřáli ke „statečnosti“, s jakou se v té situaci zachoval. „Potřebujeme více lidí jako jste vy, kdo jasně stanoví pravidla a brání naše hodnoty,“ napsal jeden z nich.

Nošení nikábu či burky na veřejnosti je v Německu velmi diskutovaným tématem. Konzervativní CSU chtěla zakázat pokrývky obličeje, kancléřka Angela Merkelová však ve středu vystoupila před německou vládou a sdělila, že spolu s náboženskou svobodou je třeba respektovat i volbu ženy zakrýt si obličej. Zároveň ale dodala, že šátky zahalující tvář ztěžují integraci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…