Německo: Krkavčí otec ze Sýrie vyházel zaživa z okna tři vlastní děti

21.09.2016 7:31

Včera začal v německém Bonnu soud se syrským uprchlíkem, který je obviněn ze tří pokusů o vraždu svých dětí. Podle obžaloby se tak chtěl pomstít své manželce.

Německo: Krkavčí otec ze Sýrie vyházel zaživa z okna tři vlastní děti
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

Šestatřicetiletý Syřan byl údajně frustrovaný, protože jeho manželka odmítala plnit roli, kterou měla doma v Sýrii. Prokurátor v obžalobě uvedl, že se muž sám přiznal k vyhození tří společných dětí z okna uprchlické ubytovny ve městě Lohmar, jež se nachází jen několik kilometrů od Bonnu. Právník obviněného Martin Kretschmer uvedl, že jeho klient svého činu hluboce lituje. Samotný Syřan poslouchal čtení obžaloby v slzách a skrýval svoji tvář pod tričkem.

Anketa

Kdo je nadějí české pravice?

0%
0%
45%
1%
6%
1%
hlasovalo: 9269 lidí

Dva starší děti, ve věku sedmi a pěti let, utrpěly podle informací Deutsche Welle v důsledku amoku svého otce zlomeniny kostí a fraktury lebek. Třetí dítě, jednoroční chlapec naštěstí dopadl na staršího bratra a utrpěl „jen“ pár modřin a pohmožděniny jater. Ve společné domácnosti syrského páru byly násilnosti na denním pořádku. Již v lednu letošního roku byl muž zatčen, protože svoji ženu udeřil hrncem. Byl mu zakázán vstup do ubytovny po dobu deseti dnů. Manželka mu však umožnila vrátit se zpět dřív.

Všechny tři děti se ze svých zranění již uzdravily a společně se svojí matkou opustily uprchlickou ubytovnu v Lohmaru a nyní se nacházejí na neznámém místě. Manželka šestatřicetiletého obviněného se připojila k žalobě státního prokurátora. „Ženská práva musí být v uprchlických ubytovnách chráněna s mimořádnou pečlivostí. Je nutné přijmout konkrétní opatření a brát v úvahu obtížnou situaci obětí,“ komentuje situaci ředitelka Německého institutu pro lidská práva Beate Rudolfová.

Podobné konflikty nejsou v Německu ničím neobvyklým. Nedávno média informovala o případu syrského uprchlíka, který se pokusil v uprchlické ubytovně upálit svoji manželku. Při pokusu o vraždu své manželky však nakonec sám zahynul. Počet zločinů spáchaných převážně muslimskými uprchlíky razantně narostl poté, co kancléřka Merkelová otevřela německé hranice syrským uprchlíkům. Spolkový statistický úřad navíc nyní zveřejnil aktuální statistiky, podle kterých se počet lidí s přistěhovaleckými kořeny zvýšil na jednu pětinu.

Podle aktuálních statistik má z německé populace (čítající 81,4 milionu lidí) 17,1 milionu jedinců přistěhovalecké kořeny. Tedy, aspoň jeden z jejich rodičů není německý státní příslušník. V porovnání s rokem 2014 se jedná o nárůst 4,4 %. A to ještě do statistik nebyla zahrnuta většina z více než jednoho milionu uprchlíků, kteří do Německa přišli v posledním roce. Nejvíce se zvýšený počet přistěhovalců projevuje u dětí do 18 let, kdy v této věkové skupině tvoří potomci přistěhovalců dokonce jednu třetinu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…