Německo: Migrant znásilnil. Byl soud. A když u soudu zavolali jeho otci do Íránu, nastal šok

12.12.2017 7:28

Čím dál častěji se ukazuje, že mnozí migranti lžou o svém věku. Imigračním úřadům tvrdí, že jsou mladiství, ale ve skutečnosti se jedná o dospělé jedince. Aktuálně se tento fakt potvrdil u dvou žadatelů o azyl, kteří čelí vážným obviněním před soudy v Rakousku a v Německu.

Německo: Migrant znásilnil. Byl soud. A když u soudu zavolali jeho otci do Íránu, nastal šok
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Migranti

Do Švédska přišlo v rámci migrační krize až 35 000 mladistvých migrantů. Jak ale letos v létě odhalila Národní agentura pro forenzní medicínu, drtivá většina z nich o svém věku záměrně lhala. Z přibližně 2500 testovaných a údajně nezletilých migrantů hovořilo o svém nízkém věku pravdu pouze 20 % z nich. Chtěli si tak zajistit pro azylové řízení co nejlepší podmínky, protože migranty mladší osmnácti let švédské úřady do jejich mateřských zemí nevracejí.

Anketa

Vadí vám, jak se Tomio Okamura chová k novinářům?

8%
92%
hlasovalo: 14028 lidí

Podobné zkušenosti však mají i v dalších západoevropských zemích, které s otevřenou náručí přijímaly migranty z Blízkého východu a z Afriky. Pravda o skutečném věku migrantů bohužel často vyjde najevo až před soudem, kde migranti čelí obviněním z krádeží, znásilnění či dokonce vraždy. Od začátku září probíhá například proces s afghánským žadatelem Husseinem K., který loni na podzim znásilnil a zavraždil studentku medicíny.

Muž tvrdil, že mu v době spáchání trestného činu bylo sedmnáct let. Pro výši budoucího trestu přitom hraje věk důležitou roli. Pokud by byl obžalovaný souzen, mohl by strávit ve vězení maximálně deset let. Jako dospělý může dostat až doživotí, což vzhledem k brutalitě pachatele rozhodně není vyloučeno. Otázka věku Afghánce byla pro vyšetřovatele a soudce po mnoho měsíců tvrdým oříškem. Lékaři tvrdili, že mladíkovi je o několik let více, ale jistotu získal soud až nyní.

Světlo do celého případu přinesl otec Afghánce, se kterým se soud ve Freiburgu spojil telefonicky do Íránu, kde momentálně žije. Muž má k dispozici úřední dokument o narození svého syna a jeho odpověď na otázku, kdy se narodil, šokovala celou soudní síň. Hussein K. je nejenom již dávno plnoletý, ale je mu dokonce přes třicet let. Narodil se 29. ledna 1984. Své další narozeniny však ještě ve vězení nejspíš nestráví, protože rozsudek by měl být vynesen až příští rok na jaře.

Obdobná záležitost se objevila v případu znásilněné patnáctileté dívky v rakouském městečku Tulln, kterého se dopustili dva afghánští a jeden somálský žadatel o azyl letos v dubnu. Ačkoli všichni tři svorně uváděli věk kolem devatenácti let, u jednoho z Afghánců se nyní podle serveru Wochenblick zjistilo, že je mu ve skutečnosti dvakrát tolik, tedy až šestatřicet let. Také v tomto případě takové zjištění ovlivní výsledný trest, který by měl padnout snad již příští měsíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…