Německo: Migranti loni spáchali 208 344 trestných činů

17.02.2016 12:23

V Německu došlo loni k nárůstu počtu trestných činů spáchaných migranty o 79 %. Samotný počet běženců ale vzrostl o 440 %, takže nárůst kriminality migrantů není nijak závratný. Informuje o tom server Novinky.cz s odvoláním na zprávu německého Spolkového kriminálního úřadu (BKA).

Německo: Migranti loni spáchali 208 344 trestných činů
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Na konci loňského prosince činil počet trestných činů spáchaných migranty 208 344 případů, což je o 92 tisíc případů více než v roce 2014. V procentuálním přepočtu to je zvýšení o 79 procent, uvádějí kriminalisté. Je ovšem třeba vzít v potaz, že pracují s údaji ze 13 z celkového počtu 16 spolkových zemí Německa.

Celý text je ZDE

Nárůst počtu trestných činů spáchaných uprchlíky zaznamenávali němečtí kriminalisté především v prvním pololetí. Ve druhé polovině roku, kdy imigrační vlna výrazně zesílila, se počet měsíčně spáchaných trestných činů už nezvyšoval.

Migranti nejčastěji kradou

Nejvíce z celkového počtu trestných činů migrantů činí krádeže (33 procent). Na konci roku kriminalisté evidovali 85 035 případů, což je ve srovnání s rokem předchozím dvojnásobek (44 793).

Podíl sexuálních deliktů je podle úřadu pod jedním procentem. Kriminalisté evidují 1688 případů, z toho bylo 458 případů znásilnění. Většina sexuálních deliktů se stala během silvestrovské noci.

Uprchlíci z válečných oblastí prý velké množství trestných činů nepáchají. A tak podíl Syřanů, Afghánců a Iráčanů na trestné činnosti zůstává nízký. Nejvíce jich prý mají na svědomí žadatelé o azyl z Balkánu, Eritreje a Nigérie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…