Německo: "Můj otec byl král! Vlastnil kakaové plantáže. A ta žena byla prostitutka," hájil se migrant u soudu za znásilnění

26.09.2017 6:37

V Bonnu začal soud s ghanským migrantem, který zkraje dubna brutálně znásilnil třiadvacetiletou ženu. Hned první den u soudu na sebe obžalovaný upoutal značnou pozornost. Jeho chování šokovalo soudce i všechny přítomné.

Německo: "Můj otec byl král! Vlastnil kakaové plantáže. A ta žena byla prostitutka," hájil se migrant u soudu za znásilnění
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

Pár minut po půlnoci 2. dubna letošního roku prožil mladý německý pár nejhorší chvíle svého života. Třiadvacetiletá studentka a její o tři roky starší přítel právě tábořili v přírodním parku Siegaue u Bonnu, když je přepadl násilník tmavé pleti. V ruce držel nůž, svojí délkou připomínající mačetu, a pár obral o mobilní telefon a několik eur. „Pojď ven, chci tě osouložit,“ pronesl (jemně řečeno) zlověstně na adresu ženy a pod pohrůžkou zabití ji před zkoprnělým přítelem vyvedl deset metrů před stan, kde ji znásilnil.

O několik dní později byl jednatřicetiletý migrant z Ghany Eric X. zatčen policií. Následné testy DNA prokázaly, že policie má „toho pravého“. Ghanský migrant žil v nedalekém uprchlickém táboře. Jak uvádí deník Welt, Ghaňan si při prvním přelíčení počínal velmi agresivně a sebevědomě. Rozčiloval se a veškerá obvinění sveřepě odmítal, byť policie má nezpochybnitelné důkazy, a o viníkovi proto nelze pochybovat.

Anketa

Kdybyste byli Andrejem Babišem, do které TV debaty byste šli?

hlasovalo: 6682 lidí

Celý text v němčině je ZDE.

Afričan v úvodu přelíčení vysvětloval, proč opustil Ghanu. Podle jeho vyprávění to nebylo kvůli nedostatku peněz. „Můj otec vlastnil několik kakaových plantáží a zaměstnával více než sto lidí. Byl to král, který mohl mít tolik manželek, o kolik se byl schopen postarat,“ vychloubal se obžalovaný, který byl jediným mužským potomkem a měl devět sester. Jednoho dne však byl nucen blahobyt opustit.

Nepohodl se se svým švagrem o otcovo dědictví a zabil jej úderem motyky do hlavy. Ze strachu z pomsty poté uprchl do Libye, kde zaplatil pašerákům a ti jej vzali na loď směřující k italským břehům. V únoru si Ghaňan koupil vlakovou jízdenku z Říma do Mnichova. Cestou jej ale zadržely rakouské úřady a zjistily, že má Eric X. omezen pohyb jen po Itálii. Pobyl si několik hodin ve vězení a bylo mu nařízeno do 14 dní opustit Rakousko.

Ghanský migrant se nicméně opět vydal na cestu vlakem do Německa. Ve Frankfurtu nad Mohanem byl zadržen, tentokrát německými úřady, a na začátku března poslán do uprchlického tábora v St. Augustinu poblíž Bonnu. Zde dle svých slov navštěvoval pravidelně kostel, „protože je křesťan“. Na dotaz soudce, co dělal inkriminovanou noc 2. dubna, obžalovaný uvedl, že byl v uprchlickém táboře. Soudce jej však upozorňuje, že zjevně lže.

„Nevím, o co vám jde? Chcete mě snad nachytat? Pokud říkáte, že má DNA spermatu byla nalezena u té ženy, potom ji musím nazvat prostitutkou. A každý, kdo jí věří, je ten nejhorší mizera na světě,“ prohlásil před udiveným soudem i publikem ghanský migrant. Jak dodává deník Welt, v příštích dnech by měly před soudem vypovídat také jeho oběti. Finální rozhodnutí by mělo padnout nejpozději na konci října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…