Německo: Muslim uškrtil svou dceru, nechtěla se vdát za vybraného muže. A pak...

03.12.2015 11:23

V německém Darmstadtu byl vynesen rozsudek nad muslimským párem Azadulláhem a Šazíou Chanovými, kteří zavraždili svoji devatenáctiletou dceru. Její „provinění“ spočívalo v tom, že udržovala intimní vztah s mužem, jehož jí rodiče neschválili. Oba krkavčí rodiče byli za vraždu ze cti odsouzení na doživotí.

Německo: Muslim uškrtil svou dceru, nechtěla se vdát za vybraného muže. A pak...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německo, jak jej možná neznáte

Otec dívky, dvaapadesátiletý Azadulláh, se jedné noci vplížil do její ložnice a svoji dceru nemilosrdně uškrtil. Matka jeho běsnění přihlížela a nic proti němu nepodnikla. Vražedná mánie popadla rodiče poté, co se dozvěděli, že se dcera pokusila zcizit kondomy, aby mohla dále provozovat chráněný sex se svým přítelem Rahílem. Soudce Voker Wagner přiznal, že každý má právo v Německu žít dle svých kulturních zvyklostí, ale nesmí to být na úkor lidského života. Manželé Chanovi pocházejí z Pákistánu a měli v úmyslu svoji dceru provdat za předem vybraného nápadníka. Zubní technička Laríba však byla plně integrovaná do německé společnosti, na rozdíl od rodičů mluvila německy a s něčím takovým se nechtěla smířit.

Zlomový bod ve vztazích mezi rodiči a dcerou nastal ve chvíli, kdy byla Laríba v obchodě přistižena při krádeži kondomů. Policie ji propustila bez trestního stíhání, ale uvědomila o celé záležitosti její rodiče. To se nakonec stalo mladé dívce osudným a skončilo její tragickou a násilnou smrtí z rukou vlastního otce. Mrtvé tělo dcery následně položili na kolečkové křeslo, které používala dívčina babička, a odvezli jej na nábřeží k řece, kde je shodili dolů. Matka Laríby Šazía později před soudem tvrdila, že se nepokusila svému manželovi ve vykonání vraždy ze cti zabránit, protože se jej bála. Soud však její argumenty neuznal, protože zjistil, že zastávala stejně fanatické postoje jako její manžel a se svou dcerou byla často na kordy.

„Moje dcera se nemohla bránit, protože jsem ji jednu paži přitlačil pod matraci a ani nemohla mluvit, protože jsem ji silně svíral krk. Po pěti minutách jsem si všiml, že je mrtvá, ale držel jsem ji rukama dále,“ vypověděl o svém otřesném skutku Chan před soudem s tím, že se chtěl těla následně zbavit a tvrdit, že dcera utekla pryč. Chan chtěl u soudu celou vinu vzít na sebe a obhájce jeho manželky Axel Kollbach pro svoji mandantku žádal trest pouze za to, že napomáhala při odklízení těla. Kollbach také jako polehčující okolnost uváděl kulturní rozdíly pákistánské rodiny. Soudce Wagner však jejich názory smetl a zcela jasně řekl, že také Šazía Chanová je vinna z vraždy své dcery. „Žádná žena není tak fyzicky slabá, aby nečinně přihlížela pětiminutovému vraždění své dcery.“

„Žijete ve dvou světech zároveň. Neznamená to, že byste nemohli dále vyznávat svoji kulturu. Je však nutné, abyste respektovali naše hodnoty. Pokud jste chtěli své dceři dát najevo, že nesouhlasíte s jejím životním stylem, mohli jste ji přece poslat pryč od rodiny, ale ne ji zavraždit,“ uvedl dále soudce. Matce odsouzené dívky přitížila u soudu také výpověď její mladší dcery Nedy. Ta tvrdila, že faktickou hlavou rodiny byla právě matka a její sestra před vraždou měla lepší vztahy se svým otcem. Na jeho adresu prohlásila, že nakonec prosadil svoji absolutní vůli. Chan v soudní síni svého činu litoval. „Kdybych mohl, tak bych to všechno vrátil zpátky. Souhlasím s jakýmkoli trestem,“ sdělil soudu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…