Německo: Policie zmařila další muslimskou vraždu. A Merkelová řekla, že islám do Německa rozhodně patří

18.08.2016 7:11

Muže, který prý plánoval útok na festival v braniborském městě Eisenhüttenstadt, zadržela německá policie. Informoval o tom server Novinky.cz. Německá kancléřka odmítá, že by do země přišel terorismus až s uprchlickou krizí.

Německo: Policie zmařila další muslimskou vraždu. A Merkelová řekla, že islám do Německa rozhodně patří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Spolkové republiky Německo

Server listu Berliner Morgenpost původně napsal, že se u 27letého muže doma našla podomácku vyrobená bomba, do níž byly přidány hřebíky. Policie však následně oznámila, že se v bytě našla jen drobná pyrotechnika.

Celý text je ZDE

Podle původní zprávy listu Berliner Morgenpost se u něj měly najít i materiály vztahující se k Islámskému státu.

Braniborský policejní prezident později v rozhovoru pro deník Bild uvedl, že se u muže našlo sedm plakátů se symboly IS a že na internetu zveřejňoval napodobeninu kalašnikova a arabské nápisy.

To, že uprchlíci do Německa přinesli islamistický terorismus, odmítá německá kancléřka Angela Merkelová. Podle ní má problém s těmito extremisty země už mnoho let. Merkelová to řekla na předvolebním shromáždění své Křesťanskodemokratické unie ve městě Neustrelitz. Podle Merkelové k Německu patří i islám, dokud je vyznáván v souladu s ústavou. Formy islámu, které odmítají německou ústavu a například popírají rovnoprávnost mužů a žen, ale podle ní nemají v zemi místo.

Merkelová připustila, že existují snahy získat běžence pro věc islamistů. „Fenomén islamistického terorismu, Islámského státu (IS), není jevem, který k nám přišel s uprchlíky,“ řekla však. IS podle ní dělá Německu problémy už řadu let a byl patrný už před migrační krizí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…