Německo: Znásilnil, škrtil, chtěl umlátit k smrti. Dostal tvrdý trest. Ale pokud jde o vykopnutí zpět do Iráku...

17.05.2017 7:08

Okresní soud v Bochumi včera udělil velmi tvrdý trest iráckému migrantovi, který v loňském roce velmi hrubým způsobem znásilnil dvě čínské studentky. Rozsudek je zatím nicméně nepravomocný.

Německo: Znásilnil, škrtil, chtěl umlátit k smrti. Dostal tvrdý trest. Ale pokud jde o vykopnutí zpět do Iráku...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Přes dva tisíce uprchlíků, co musely opustit vysídlovanou calaiskou džungli, se usadily v desátém pařížském okrsku kolem stanice metra Stalingrad

Po téměř třech týdnech včera soudce udělil iráckému migrantovi trest odnětí svobody ve výši jedenácti let. Dvaatřicetiletý násilník před devíti měsíci znásilnil čínskou studentku a o několik týdnů později jednu její kolegyni. V obou případech si počínal až bestiálně. Dvaadvacetiletá oběť před soudem podle serveru Local konstatovala, že byla blízko smrti. Iráčan ji jako smyslů zbavený škrtil a vyhrožoval s holí v ruce, že pokud mu nebude po vůli, tak ji zabije.

Před soudem nicméně působil velmi plaše a těžko by v něm někdo na první pohled rozpoznal brutálního násilníka. „Jedenáct let je velmi přísný trest. Ale je adekvátní cenou za to, co jste bezdůvodně udělal dvěma nevinným ženám. Obě budou potřebovat více než těchto jedenáct let, aby se ze všeho vzpamatovaly,“ argumentoval soudce Volker Talarowski, který zároveň zdůraznil, že výše trestu se paušálně nevztahuje na všechny uprchlíky a žadatele o azyl.

Iráčan se rozhodl před soudem nevypovídat. Ani vyšetřovatelům se nepodařilo za několik měsíců, které strávil ve vazbě, zjistit, proč se svého neodpustitelného jednání dopustil. Muž žil totiž v Německu se svojí manželkou a dvěma společnými dětmi. Státní zástupce zpočátku požadoval pro iráckého násilníka čtrnáct let. Za první znásilnění osm a za druhé šest let. V prvém případě totiž došlo ke zmíněnému škrcení a oběť málem zemřela.

Odsouzeného usvědčily testy DNA a o jeho vině tak nebylo žádných pochyb. Podle vyšetřovatelů i soudce pachatel spáchal trestný čin při plném vědomí a nese za něj plnou trestní odpovědnost. Jak píše server DerWesten, u pachatele nebyla zjištěna žádná duševní porucha ani snížená inteligence. V soudní síni se také řešila otázka, jestli by neměl být muž vzhledem k závažnému trestnému činu deportován z Německa zpět do své rodné země.

Michael Rehaag z okresního soudu v Bochumi konstatoval, že deportace muže bude možná až po odpykání si aspoň poloviny trestu. V jeho případě by se tedy mohlo o možné deportaci rozhodovat až po pěti a půl letech. Tuto podmínku stanovilo ministerstvo vnitra, ale podle Rehaaga ji nelze vnímat rigidně. „Konečné rozhodnutí je na konkrétním státním zástupci. Rozhodnutí o deportaci vždy závisí na několika faktorech. Například, jestli mu doma hrozí mučení či smrt a kde žije jeho rodina.“

Jak spekuluje server DerWesten, vzhledem k tomu, že Iráčan v Německu žije se svojí rodinou, pravděpodobnost jeho deportace je rázem velmi nízká. Jistá ale zatím není ani výše uděleného trestu. Obhájce iráckého násilníka Egbert Schenkel totiž připustil, že se po poradě se svým klientem proti rozsudku odvolá. Následně tak o případu bude rozhodovat federální soud.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…