Německo: Zvýšení kriminality kvůli uprchlíkům. Kdopak dělá problémy? Budete překvapeni

11.04.2016 5:10

V Německu byl zveřejněn jeden z prvních výzkumů toho, do jaké míry vzrostla kriminalita v souvislosti s uprchlickou vlnou. Podle informací poskytnutých mnichovským magazínem Fokus se počet přestupků kolem azylových zařízení v dolnosaském městě Braunschweig zvýšil na trojnásobek. Problémy způsobují zejména organizované skupiny z Kosova a svobodní muži přicházející do Evropy ze severní Afriky.

Německo: Zvýšení kriminality kvůli uprchlíkům. Kdopak dělá problémy? Budete překvapeni
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

Podle německého týdeníku policie ve městě Braunschweig zřídila speciální komisi třinácti úředníků, kteří sbírají informace v okolí azylového zařízení v městské části Kralenriede. V prvních deseti týdnech jejich činnosti bylo zkoumáno celkem 518 případů trestné činnosti, z nichž 317 byly krádeže. 55 žadatelů o azyl bylo zatčeno a na 17 pachatelů trestných činů byl vydán zatykač. Co se závažných trestných činů týče, významný nárůst údajně zaznamenán nebyl.

Šéfka inspekce promluvila o tom, že během letošního roku nechala policie prošetřit asi 15 tisíc lidí. Zmínila, že uprchlíky jako skupinu na zločince označit nelze, ovšem lze mezi nimi najít organizované gangy. „Je to jako na fotbalovém utkání. Vždycky se tam najdou nějací lidé, kteří budou páchat neplechu“, popsala situaci šéfka inspekce.

„Syrské a irácké rodiny nepředstavují pro policii nejmenší problémy. Horší je to s organizovanými skupinami z Kosova a muži ze severní Afriky, kteří do Evropy přicházejí sami. Ti často nemají ani pasy,“ uvádí na svých stránkách německý Focus.

Der Spiegel zas uvádí, že v případě 1,1 milionu registrovaných uprchlíků došlo v uplynulém roce k 200 000 přestupkům. Podle Spolkového kriminálního úřadu jde ve dvou třetinách o činy týkající se majetku, falšování a podvodů. Z 18 % se pak jedná o činy spojené s brutalitou, vyhrožováním a nátlakem. Německé úřady ovšem přiznávají, že naprostá většina uchazečů o azyl žádné trestné činy nepáchá. Neméně závažnou trestnou činností, související s přílivem uprchlíků do Německa, jsou útoky různých antiuprchlických radikálů na zařízení pro azylanty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…