Německo hoří. Merkelová znechuceně promluvila o neonacistech a vyrazila vyjednávat s Araby

25.08.2015 20:25

V Německu se stupňuje násilí vůči imigrantům a kancléřka Angela Merkelová se proti tomu rozhodla začít něco dělat. Problémy s imigrací a násilí ze strany pravicových extremistů budou jedněmi z hlavních témat jejího setkání s občany v Duisburgu. A mezitím nedaleko Postupimi hoří hala, která měla původně pojmout 130 žadatelů o azyl. Informuje Deutsche Welle.

Německo hoří. Merkelová znechuceně promluvila o neonacistech a vyrazila vyjednávat s Araby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Dnes vzplála sportovní hala, kterou úřady přetvořily na středisko pro uprchlíky. Celkem měla pojmout kolem 130 žadatelů o azyl. Policie z nedaleké Postupimi oznámila, že vzhledem k tomu, jak rychle se požár rozšířil, je možné, že byl incident předem naplánován. Existuje však i možnost technické závady. Nikdo však nebyl zraněn.

Doposud však oheň nedovolil policistům zahájit vyšetřování, ti se však vyjádřili, že s ním začnou, jakmile hasiči prohlásí budovu za bezpečnou.

Obyvatelé Nauenu, města, kde budova vzplálala, demonstrovali proti ubytovávání imigrantů v jejich blízkosti. Policie potvrdila, že se demonstrací účastnili i neonacisté. Požár, ke kterému zde došlo, je nejnovější ze série útoků na uprchlíky. Poslední takový incident se odehrál v pondělí, když začal hořet azylový dům na jihozápadě Německa. I u něj je však příčina dosud neznámá.

Prozatím největší nepokoje se odehrály na východě ve měste Heidenau, kde se policejní jednotky střetly s protiimigrantskými demonstranty před azylovým domem a několik policistů bylo zraněno. 

Celý text zde

Merkelová odsoudila veškeré násilí a dodala že „způsob, jakým pravicoví extremisté a neonacisté šíří svoje prázdné poselství, je odpudivý“. Ve středu by měla navštívit Heidenau a jednat s místními dobrovolníky a uprchlíky o celé situaci.

Merkelová má také navštívit takzvanou „no-go“ zónu v Duisburgu, které se přezdívá Marxloh. Jedná se o jednu z nejchudších městských čtvrtí v celém Německu, kde je vysoká kriminalita, 16% nezaměstnanost a více jak polovina místních jsou cizinci. V průběhu svojí cesty má Merkelová jednat s místními představiteli církve, akademické komunity i s jednotlivých mešit.

Minulý týden došlo k nepokojům i v Marxlohu, kdy proběhla potyčka mezi místní arabskou menšinou a policií v místě, kde „vládnou zločinecké rodinné gangy a rockové kapely“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…