Německý bulvár píše: Takhle to bylo s Edwardem Snowdenem doopravdy...

12.06.2016 21:44

Německý bulvární deník Bild napsal s odvoláním na prezidenta německého Spolkového úřadu na ochranu ústavy Hanse-Georga Maaßena, že americký IT analytik Edward Snowden je ve skutečnosti ruským agentem. Jen tak si totiž lze vysvětlit, že ve jménu ochrany svobody odhalil utajované informace o Národní bezpečnostní agentuře (NSA) a prchl z USA do Ruska. To je přitom země, která je víc pod kontrolou policie a tajných služeb než jakákoli země na západě.

Německý bulvár píše: Takhle to bylo s Edwardem Snowdenem doopravdy...
Foto: ft.com
Popisek: Bývalý agent americké zpravodajské služby NSA Edward Snowden

Úřad na ochranu ústavy je vlastně civilní vnitřní zpravodajská služba neboli kontrarozvědka Spolkové republiky Německo. Jeho prezident Hans-Georg Maaßen německým poslancům řekl, že se zdá být logické, že je Snowden v podstatě ruským agentem. Snowden mohl být agentem, který záměrně šířil dezinformace a snažil se oslabit důvěru mezi západními spojenci.

„Snažil se vrazit klín mezi USA a jejich nejbližší spojence, zejména Německo. To, že Snowden je ve skutečnosti ruským agentem, platí s vysokou mírou pravděpodobnosti,“ konstatoval Maaßen. V angličtině jeho slova přinesl server 20committee.com, který se dovolával právě německého deníku Bild.

Celý text v angličtině najdete zde.

Příznivce Edwarda Snowdena Maßenovy závěry pobouřily. Faktem ovšem je, že svět špionáže má svá jasně daná pravidla. Snowden je z hlediska tajných služeb přeběhlíkem, který získal „azyl“ u protistrany výměnou za maximální množství utajovaných informací. V dobách studené války se tento scénář odehrál opakovaně. Pracovník ruské KGB přeběhl do USA a směl v zemi zůstat výměnou za to, že prozradil všechno, co věděl. V opačném směru to fungovalo stejně. A Snowden pobývá v ruské federaci už třetí rok.

A pravděpodobně si tam neužívá příliš mnoho svobody. Nástupkyně KGB – ruská FSB – má Snowdena zřejmě pod přísnou kontrolou. I to je u zpravodajských přeběhlíků běžné. Nelze proto vyloučit, že Snowden píše své statusy na sociálních sítích s požehnáním a právě pod kontrolou FSB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…