Německý list vidí v pozadí Nečasovu lásku k Janě Nagyové

17.06.2013 8:46

Německý deník Bild nebo rakouský Kurier o ohlášené rezignaci Petra Nečase soudí, že tlak na českého premiéra byl příliš velký, než aby ho ustál. Podle Die Welt připomíná pád předsedy vlády zápletku politického thrilleru; německý list v pozadí vidí Nečasovu lásku k Janě Nagyové - šéfce jeho kabinetu a hlavní obviněné mimo jiné v korupční aféře.

Německý list vidí v pozadí Nečasovu lásku k Janě Nagyové
Foto: Petr Kupka
Popisek: Petr Nečas v Ostravě hájil důchodovou reformu

Některé německé servery se zamýšlejí nad dalším vývojem české politické scény po pádu vlády. Spiegel online konstatuje, že není vůbec jasné, zda středopravá koalice bude moci s novým předsedou dál vládnout, jak by si přála. "Levicová opozice požaduje nové volby. Hodně teď bude záviset na schopnosti prezidenta Miloše Zemana nalézt řešení," míní Die Welt.

Podle serveru deníku Rheinische Post přivodila Nečasův pád "špehovací a korupční aféra, která nemá v Česku obdoby". Odcházejícího českého premiéra přitom omylem označil za prezidenta.

Politický guláš ztěžknul v žaludku

"Nečas padl kvůli lásce ke zkorumpované vedoucí své kanceláře," domnívá se naopak Die Welt. "Zní to jako zápletka politického thrilleru. Český premiér musí odstoupit, protože jeho milenka pravděpodobně uplácela poslance, měla kontakty na mocné 'kmotry' a nechala sledovat Nečasovu ženu," píše list. Také on poznamenává, že tlak na Nečase byl "hodinu od hodiny masivnější".

"Politický guláš už mu ležel těžce v žaludku," glosuje v titulku důvody ohlášené demise premiéra švýcarský Tages-Anzeiger. Odkazuje tím na Nečasovo vystoupení v Poslanecké sněmovně minulý týden, kdy premiér média obvinil, že ze tří podle něj nesouvisejících kauz udělala "politický guláš". 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…