Německý ministr financí podpořil budoucí členství ČR v eurozóně

16.04.2015 6:33

Německý ministr financí Wolfgang Schäuble by uvítal vstup České republiky a Polska do eurozóny. Ve středu to Schäuble prohlásil v panelové diskuzi na Kolumbijské univerzitě v New Yorku. Tématem rokování, které vedl mimo jiné i český ekonom Jan Švejnar, byla Evropa a otázky společné evropské měny. Praha a Varšava prozatím nemají pevně stanovený termín, kdy euro přijmou. Předpokládá se, že se tak stane nejdříve v roce 2020.

Německý ministr financí podpořil budoucí členství ČR v eurozóně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Euroměna, ilustrační foto

"Jsem rozhodně zastáncem připojení České republiky a Polska k eurozóně, jakmile se tak rozhodnou učinit," řekl Schäuble během diskuze na téma Evropa: Současná situace a cesta vpřed. 
   
Německý ministr financí se věnoval i aktuálnímu vývoji v Řecku, jehož budoucnost v eurozóně může být nejistá. Řecký státní ministr Alekos Flamburakis ve středu totiž nevyloučil upořádání referenda o dalším směrování zadlužené země, pokud Atény nezískají od věřitelů v eurozóně další finanční pomoc. 
   
"Řecko musí najít cestu, my jim pomůžeme, jak budeme moci," řekl Schäuble. Dodal, že je třeba, aby Atény nalezly způsob, jak v budoucnu opět získají důvěru finančních trhů. Schäuble a někteří další představitelé zemí eurozóny ve středu upozornili, že ministři financí zemí platících eurem prozatím další miliardovou pomoc Aténám neschválí ani na svém zasedání v Rize 24. dubna, jak se původně očekávalo. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…