Německý ministr vnitra má nápad. Muslimům se asi líbit nebude

19.08.2016 12:20

Německý ministr vnitra Thomas de Maiziére (CDU) chce zákaz muslimské burky na většině veřejných míst. Na požadavku se dnes shodl se zemskými ministry vnitra za konzervativní strany CDU/CSU. De Maiziére je i proti trvalé dvojí státní příslušnosti, informovala agentura DPA. Zprávu převzala ČTK.

Německý ministr vnitra má nápad. Muslimům se asi líbit nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Spolkové republiky Německo

„Shodli jsme se, že chceme i právně předepsat příkaz ukazovat tvář tam, kde je to nezbytné pro soužití naší společnosti – za volantem, na úřadech, ve školách, ve veřejných službách, u soudu,“ řekl de Maizière o jednání se zemskými ministry vnitra. Odmítnutí burky prý nemá nic společného s bezpečností, ale se sociální soudržností.

Spolkový ministr vnitra chce také zrušit stávající pravidla týkající se dvojího občanství. „Jsem pro to, aby se člověk nakonec přihlásil k jednomu občanství. Dlouhodobě by neměl mít dvojí,“ prohlásil de Maizière.

Do roku 2014 se stávaly v Německu narozené děti cizinců německými občany a jen zpočátku měly i státní příslušnost rodičů. Mezi 18 a 23 lety se většina z nich musela rozhodnout, jaký jeden pas si ponechá. Od prosince 2014 mohou mít tyto děti trvale německou i cizí státní příslušnost odvozenou od rodičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…