Německý server píše o Česku: Rasistická „bouře hoven“ proti Lidlu

06.01.2017 11:30

Už i v Německu si všimli rozruchu, který vyvolal černoch vyfocený v českém letáku prodejen Lidlu. Mnozí lidé dali především na sociálních sítích najevo, že se jim černošský model ani trochu nelíbí. Zuří mimo jiné kvůli tomu, že nám Lidl údajně podsouvá migranty už i v letácích. Síť prodejen však na nenávistné projevy zareagovala s klidem.

Německý server píše o Česku: Rasistická „bouře hoven“ proti Lidlu
Foto: facebook
Popisek: Kritizovaný leták společnosti Lidl

Server Manager-magazin.de přináší svým čtenářům informace o tom, co se děje v Česku, přesněji řečeno o tom, kolik vzruchu v České republice dokáže vyvolat jeden černošský model vyfocený v letáku prodejen Lidl. Rozpoutal u nás prý přímo „shitstorm“, což lze přeložit také jako „bouři hoven“. Lidl však na tuto bouři zareagoval se stoickým klidem. Čechům, Moravanům a Slezanům, kterým se nelíbí černoch v letáku, vzkázal, že žijeme ve 21. století, v moderní Evropě a v pestré kultuře, jejíž součástí jsou i vážení čeští zákazníci, ale nejen oni.

Všichni občané České republiky však nejsou ze stejného těsta, píše dál server. Zatímco jedni žádají, ať černoši v ČR postaví supermarkety a pak zase táhnou, další lidé si ze svých rasisticky smýšlejících občanů tropí žerty, čímž Lidlu vyjadřují podporu. Prodejnu podpořil i nejeden politik.

„Na konci dne bych vám rád dal (v zájmu vaší bezpečnosti) jednu radu: Jestli se bojíte tmavších lidí nebo pokud vám vadí, tak se vyhněte v Lidlu oddělení zrcadel. Dneska jsem tam jednoho potkal a říkám vám, mám z toho do teď trauma,“ napsal na sociální síti Facebook snědý politik TOP 09 Dominik Feri s humorem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…