Němečtí odpůrci jádra protestovali na třech akcích proti Temelínu

07.09.2013 15:50

Němečtí odpůrci české jaderné elektrárny Temelín se dnes sešli na třech protestních shromážděních při hranicích s Českou republikou. Akce se podle agentury DPA konaly v Saské Kamenici (Chemnitz), v bavorském městě Ambergu a pohraniční obci Marktredwitz ležící asi 20 kilometrů západně od Chebu.

Němečtí odpůrci jádra protestovali na třech akcích proti Temelínu
Foto: atominfo.cz
Popisek: Temelín

Účastníci akce, o jejichž počtu se německá agentura nezmiňuje, protestovali proti provozu temelínské elektrárny a žádali, aby ho české úřady zastavily. Dávali najevo i nesouhlas s tím, že jaderná elektrárna Temelín, která leží zhruba 100 kilometrů od německých hranic, má být do roku 2025 rozšířena o třetí a čtvrtý reaktorový blok.

Česká energetická společnost ČEZ plánuje v Temelíně postavit dva nové jaderné bloky, které by více než zdvojnásobily výkon elektrárny z dosavadních 2000 megawattů. Nové bloky by měly elektřinu vyrábět 60 let, náklady na investici se odhadují na 200 miliard až 300 miliard korun.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …