Nemocnice v Liberci dostala od ÚOHS pokutu 300.000 korun

07.04.2014 11:56

Krajská nemocnice Liberec dostala od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pokutu 300.000 korun. Chybovala při nákupu přístrojového vybavení a obnově technologií kardiocentra. ČTK to dnes řekl předseda ÚOHS Petr Rafaj. Tendr vyhrála společnost SINOMED, s. r. o., která ale nesplnila podmínky tendru.

Nemocnice v Liberci dostala od ÚOHS pokutu 300.000 korun
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Firmy musely předložit pojistnou smlouvu o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou třetí osobě. Nemocnice při zadání zakázky uvedla, že za doklad o pojištění považuje výhradně pojistnou smlouvu, pojistku nebo potvrzení pojišťovny o existenci pojištění odpovědnosti dodavatele za škody způsobené při výkonu jeho podnikatelské činnosti.

SINOMED chtěl prokázat kvalifikaci prostřednictvím subdodavatele dokladem, ve kterém bylo uvedeno, že pojišťovna s firmou uzavře smlouvu v případě získání zakázky. To ÚOHS nestačilo.

Podle zákona mohou firmy část kvalifikace splnit prostřednictvím subdodavatele. „V uvedeném případě ale ze smlouvy jednoznačně nevyplývalo, k jakému konkrétnímu rozsahu plnění kvalifikace se subdodavatel zavazuje. Uchazeč tedy kvalifikaci dostatečným způsobem neprokázal," uvedl Rafaj.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…