Nemodlit se za své politiky je hřích, varoval věřící papež František

03.10.2017 19:40

Server radiovaticana.cz přinesl vyjádření papeže Františka. Ten vyzval věřící, aby se modlili za politiky, a to i za politiky chybující. Politiky na druhé straně vyzval, aby se modlili za občany, za stát jako celek, neměli by se prý uzavírat před svými spoluobčany.

Nemodlit se za své politiky je hřích, varoval věřící papež František
Foto: repro, tan
Popisek: Papež František

Papež František vyzval politiky, aby se modlili. Pokud se politik nemodlí, hrozí mu, že se odtrhne od svého lidu. Politik by se měl modlit a prosit Boha o moudrost.

„Pokud se nemodlí, uzavírá se do své sebevztažnosti anebo do vztahu ke svojí straně, do kruhu, ze kterého nelze vyjít, a uzavře se do sebe sama. Uvidí-li však opravdové problémy, uvědomí si svoji podřízenost tomu, kdo má větší moc než on. Kdo má větší moc než vládce? Lid, který mu dal moc, a Bůh, od něhož tato moc vychází prostřednictvím lidu. Když si to vládce uvědomuje, modlí se,“ kázal na mši svaté papež.

Celý článek naleznete zde.

Stejně tak by se ale občané měli modlit za své politiky a nenechat je světem kráčet osamoceně, neboť podporu si zaslouží každý. I politik. I politik chybující. „Musíme je provázet modlitbou. Křesťané se mají za vládce modlit,“ kázal papež.

Jak politici, tak jejich voliči by měli zpytovat svědomí. Politici by si měli sáhnout do svědomí a říci si, zda se modlí za svůj lid a zda Boha prosí o moudrost. Měli by si také uvědomit, kdo jim dal moc, kterou disponují. Voliči by si pak měli říct, zda se u Pána modlí za své vládce. „A když při zpytování svědomí zjistíte, že se za vládce nemodlíte, jděte se vyzpovídat, protože nemodlit se za vládce je hřích,“ pravil papež.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…