Nemůžeme nekonečně přijímat imigranty, prohlásil německý ministr vnitra a kritik Merkelové

25.09.2015 11:46

Evropská unie musí najít způsob, jak omezit příchod běženců, jinak současnou situaci nezvládne. V televizi ZDF to řekl německý ministr vnitra Thomas de Maiziére. Zopakoval svůj návrh na stanovení pevných kvót na počet přistěhovalců, po jejichž vyčerpání by už EU žádné uprchlíky nepřijímala.

Nemůžeme nekonečně přijímat imigranty, prohlásil německý ministr vnitra a kritik Merkelové
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Podle de Maiziéra není možné, aby do EU přišli všichni, kdo si to přejí. „Musíme pracovat na tom, abychom měli faktickou horní hranici pro počet přistěhovalců. Jinak se s tím nezvládneme vypořádat,“ řekl ministr. Odmítl přitom kritiku opozice, že se snaží EU odříznout od světa. „O nějakém odříznutí od světa rozhodně nemůžeme mluvit, když jen do Německa dorazí 800 000 běženců,“ prohlásil.

Ministr také zopakoval svůj návrh, aby EU stanovila „velkorysé kvóty“ pro přijímání uprchlíků. „Přitom bychom měli sami vyzvedávat žadatele o azyl na místě, abychom vyřadili ze hry pašeráky lidí. Ale když se kvóty naplní, měli bychom uprchlíkům říct: Teď už není způsob, jak se do Evropy dostat, možná to půjde příští rok,“ řekl.

De Maiziére rovněž nepřímo kritizoval kancléřku Angelu Merkelovou za to, že podpořila automatické udělování azylu syrským běžencům, čímž je motivovala k cestě z Maďarska do Německa. „Kvůli rozhodnutí, že Německo bude přijímat lidi z Maďarska, se situace vymkla kontrole. Přišlo tak velké množství běženců, že už nebylo možné zachovat řád v péči o ně,“ řekl ministr.

Merkelovou už kvůli rozhodnutí otevřít běžencům cestu z Maďarska do Německa několikrát kritizovala bavorská Křesťanskosociální unie (CSU). De Maiziére je zatím nejvýše postaveným členem kancléřčiny Křesťanskodemokratické unie (CDU), který vystoupil s podobnou kritikou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…