Nenápadná, ale odpovědná, zhodnotil v televizi první dámu Špaček

08.03.2014 10:50

První dáma Ivana Zemanová je se svými předchůdkyněmi ve své funkci nesrovnatelná, zvolila si totiž minimalistický koncept. Takto popsal její obraz mistr etikety Ladislav Špaček. Vymezila si tak svou roli, v rámci které se samostatně nijak neprojevuje. Ovšem není to něco, co by se jí dalo vyčítat. Žádný zákon o protokolu první dámy totiž neexistuje. A to se musí podle Špačka respektovat.

Nenápadná, ale odpovědná, zhodnotil v televizi první dámu Špaček
Foto: Daniela Černá
Popisek: První dáma Ivana Zemanová

„Nenápadná, ale odpovědná,“ zhodnotil jednou větou Ivanu Zemanovou Špaček. Zatímco se před rokem spekulovalo o tom, zdali její roli nebude naplňovat dcera prezidenta Kateřina, nyní je již jasné, jak si svou roli první dámy Ivana Zemanová vymezila. Bere to čistě minimalisticky, popsal Špaček v ČT, a má na to právo. „Objevuje se při nezbytných událostech. Například při setkání s prezidenty,“ dodal mistr etikety.

Zemanová podle Špačka vystupuje důstojně. Jednak se tak obléká, jednak se tak i chová. „Žádný průšvih ani skandál se nezaznamenal,“ řekl v ČT. Nemůžeme po ní chtít, aby, byť je to historicky tradice velmi silná, zakládala nadace.

Špaček v televizi zavzpomínal i na její předchůdkyně Olgu Havlovou, Dagmar Havlovou i Livii Klausovou. Největší charisma prý měla Olga Havlová, řekl Špaček. Vytvářela totiž ve společnosti vůbec první dojem prezidentovy dámy. „Důstojně reprezentovala svého manžela i celý úřad,“ řekl. Dagmar Havlová po ní měla problémy, protože byla nástupkyně „dokonalé Olgy“. 

Klausova manželka byla rovněž skvěla dáma, řekl Špaček. „Naplnila svou roli dokonale.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…