Nenávistné vzkazy, hákové kříže... Textař Horáček připomíná Zemanův inaugurační projev a ptá se...

26.04.2016 18:53

Textař Michal Horáček přijal pozvání Martina Veselovského do DVTV. Využil toho, aby se na Facebooku vyjádřil k tomu, že někdo pomaloval několik pražských podniků nenávistnými vzkazy a hákovými kříži. A rýpl si při tom do prezidenta Zemana.

Nenávistné vzkazy, hákové kříže... Textař Horáček připomíná Zemanův inaugurační projev a ptá se...
Foto: michalhoracek.cz
Popisek: Michal Horáček

Jedním z témat, kterým se bude Horáček v rozhovoru věnovat, bude i pomalování několika pražských kaváren, obchodů a vestibulu metra vzkazy s nenávistnou rétorikou. „V této souvislosti jsem si vyhledal inaugurační projev současného pana prezidenta,“ píše Horáček a prezentuje výňatek z projevu.

„Prezident musí bojovat proti ostrovům negativní deviace (... jedním z nich) jsou, podle mého názoru, nacistické bojůvky, které občas řádí v ulicích našich měst. Jejich členové vyznávají ideologii, která by v případě svého vítězství vedla k vyhubení českého národa, a tedy i jich samých,“ připomněl část prezidentova projevu.

„Podivil jsem se tehdy; ‚řádění neonacistů‘ se mi nejevilo být mezi třemi nejzávažnějšími problémy vyžadujícími statečné a důrazné činy hlavy státu,“ napsal a dodal, že je to však velmi chvályhodné a souhlasí s tím.

„A tak teď dumám: jak tento svůj slib Miloš Zeman v těchto dnech plní? Přehlédl jsem něco? Připomene mi to někdo z vás, prosím?“ ptá se svých facebookových fanoušků.

Diskuse pod jeho statusem nabrala obrátek, většina diskutujících však s Horáčkovým názorem souhlasila. Někteří i vyslovili přání, že by chtěli skladatele vidět na Zemanově místě. Jiní zase nešetřili kritikou na současného prezidenta.

„Vážený pane Horáčku. Samozřejmě že Miloš Zeman své předvolební sliby plní. Jen tak namátkou... Panu Nejedlému slíbil, že se mu finanční podpora jeho volební kampaně vyplatí,“ napsal například Martin Tojnar.  

Celý Horáčkův status:

Rád jsem přijal pozvání odpovídat na otázky pana Martina Veselovského v DVTV. Vyrozuměl jsem, že mezi probíranými tématy mohou být i vandalské útoky na sedm různých míst v Praze a jejich pomalování hákovými kříži.
V této souvislosti jsem si vyhledal inaugurační projev stávajícího pana prezidenta. Zaznělo v něm:

"Prezident musí bojovat proti ostrovům negativní deviace (...jedním z nich) jsou, podle mého názoru, neonacistické bojůvky, které občas řádí v ulicích našich měst. Jejich členové vyznávají ideologii, která by v případě svého vítězství vedla k vyhubení českého národa, a tedy i jich samých."

Podivil jsem se tehdy; "řádění neonacistů" se mi nejevilo být mezi třemi nejzávažnějšími problémy, vyžadujícími statečné a důrazné činy hlavy státu. Řekl jsem si však: ano, i já si přeji, aby proti něčemu takovému bylo postupováno s rozhodností a kdykoli se vyskytne.

A tak teď dumám: jak tento svůj slib Miloš Zeman v těchto dnech plní? Přehlédl jsem něco? Připomene mi to někdo z vás, prosím?

reklama

autor: spa

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…