Nenecháme se vydírat, vzkazuje Faltýnek. O vládě ANO bez Babiše vůbec nemá smysl uvažovat

18.11.2017 8:23

Předseda poslanců a místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek uvádí, že se strana rozhodně nenechá vydírat. Jde o to, že lidovci a ČSSD by zřejmě podpořili většinovou vládu hnutí ANO, ale bez jeho lídra Andreje Babiše. A to se právě Faltýnkovi nelíbí. Píše to server Novinky.cz.

Nenecháme se vydírat, vzkazuje Faltýnek. O vládě ANO bez Babiše vůbec nemá smysl uvažovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek

„Je tady jedna zamlčená koalice, které se Babiš štítí, ale ve skutečnosti mocensky dohodnutá, a to je SPD a KSČM. A pak má druhou možnost s lidovci a ČSSD, ale je jen spojená s tím, že mají podmínku, že nechtějí mít obviněného premiéra,“ uvedl pro server Novinky.cz předseda poslaneckého klubu Starostů a nezávislých Jan Farský. Představitelé obou stran – lidovců i sociální demokracie – mu prý tuto variantu potvrdili. Do médií však nikoliv.

Farský dodal, že Babiš si však vybral vládu s důvěrou prezidenta Miloše Zemana. „Obávám se, že tady upřednostňuje svoje osobní zájmy nad zájmy občanů,“ zmínil Farský.

Babiš však tvrdí, že všechny strany se vyjádřily tak, že s hnutím ANO jednat nechtějí. Podle všeho však Piráti, lidovci ani ČSSD se jednání nebrání, jen si kladou podmínku, že ve vládě nebudou s trestně stíhaným premiérem. 

Původní text ZDE.

Šéf lidovců Pavel Bělobrádek i poslanec ČSSD Jan Chvojka uvedli, že hnutí ANO je s žádnou nabídkou vůbec neoslovilo. Předseda poslanců ANO Faltýnek pak dodal, že on sám vylučuje variantu vlády bez Babiše premiéra. 

„Je to vykonstruovaná kauza a my o tom vůbec nebudeme diskutovat. My se nenecháme vydírat tímto způsobem,“ řekl jasně Faltýnek s tím, že na všech jednáních stranám nabídli možnost jít do vlády. „A oni řekli, že nechtějí jít do vlády s Babišem. My jsme jim na to řekli, že lídrem našeho hnutí byl a je pan Babiš,“ dodal předseda poslaneckého klubu ANO Faltýnek. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…