Nenechme na sobě štípat dříví, udeřil senátor kvůli EU. A vyjmenoval hloupé zákazy, které přišly z Bruselu

09.07.2015 9:42

Senátor Ivo Valenta na svém profilu na ParlamentníchListech.cz vyzývá k tomu, abychom otočili kormidlem regulačního šílenství Evropské unie. Valenta se ve svém komentáři zamýšlí nad tím, že přestože Evropská unie stojí před mnoha zásadními a existenčními problémy, její představitele zaměstnává diskuse o nových a zcela marginálních evropských regulacích.

Nenechme na sobě štípat dříví, udeřil senátor kvůli EU. A vyjmenoval hloupé zákazy, které přišly z Bruselu
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Kromě toho, že Evropa čelí největší migrační krizi ve své historii, kdy se bortí základní principy schengenského prostoru, řeší lídři také obří dluhy Řecka. I přesto se však Evropa soustředí na nová sjednodující pravidla. „Evropští úředníci a politici např. spustili rozsáhlou diskusi o tom, jak napříč Evropou sjednotit pravidla pro možnost publikování soukromých fotografií např. na sociálních sítích, na nichž jsou zachyceny budovy, které jsou autorsky chráněny,“ konstatuje Valenta.

„Vůbec nerozumím tomu, proč by se tak výsostně postavené instituce měly věnovat něčemu takovému. Pokud se evropští politici snaží ‚ochránit‘ nevědomého turistu před tím, aby se např. kvůli fotce z dovolené ve Francii nedostal před soud za porušení autorských práv, nechápu, proč se stejnou vervou raději nechrání obyvatele Evropy před novodobými nájezdníky z muslimských zemí,“ rozhorlil se.

Rozčílil se rovněž nad tím, že nová směrnice EU zakázala dětem bez dozoru nafukovat balónky a troubit na frkačky. „A co víc, dokonce má být údajně zakázáno, aby si miminka hrála s plyšáky jen proto, že si bruselští úředníci myslí, že všechny hračky pro děti do tří let musí být omyvatelné,“ dodal.

Podle něj nová tvář Evropské unie působí jako zkostnatělý dinosaurus, který v zajetí svých socialistických a multikulturních představ vytváří byrokratickou mašinerii, v níž vzkvétá regulokracie, ale hubí se svoboda a víra v úspěch a samostatnost. „Neměli bychom však rezignovat. Neměli bychom mávnout rukou a říct, že to my ne, to oni v Bruselu. I my jsme Evropská unie, i my dnes tvoříme politiku této mezinárodní organizace a neseme za ni zodpovědnost. Měli bychom proto důsledně apelovat na vládu, europoslance a další představitele ČR v institucích Evropské unie, aby důsledněji prosazovali naše národní zájmy a nenechali na České republice štípat polínka. Bude dobře, když se nám podaří pootočit ‚evropským kormidlem‘ a EU se bude místo regulačním experimentům věnovat skutečně důležitým otázkám naší budoucnosti,“ uzavřel.

Celý text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…