Není podstatné, že brala Slonková v Mafře 200 tisíc, pustil se znovu do Babiše novinář Kmenta

20.08.2017 10:41

Novinář Jaroslav Kmenta se na svém facebookovém profilu zamyslel nad tím, proč Andrej Babiš (ANO) považuje své oponenty za psychopaty a posílá je pro neurol. „Proč se někdy chová jako Milouš Jakeš a zveřejňuje platy svých kritiků? A proč si vytváří v hlavě ‚blacklist‘ svých nepřátel?“ zeptal se Kmenta.

Není podstatné, že brala Slonková v Mafře 200 tisíc, pustil se znovu do Babiše novinář Kmenta
Foto: redakce
Popisek: Jaroslav Kmenta

„Andrej Babiš rozšiřuje seznam svých nepřátel. A každým dnem někdo přibývá,“ vyjmenoval Kmenta lobbistu Ivo Rittiga, šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska, premiéra Bohuslava Sobotku a ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). „A nedávno na blacklist přibyl nový lídr ČSSD Lubomír Zaorálek. Proč? Protože je prostě jen jeho soupeř ve volbách,“ zmínil jasně Kmenta.

Za uplynulé čtyři roky se na listině nepohodlných objevila také spousta novinářů. Jednou to byli redaktoři České televize či serveru Echo 24, jindy novináři z Reportér magazínu. Ale nejvíce leží Babišovi v žaludku šéfredaktor serveru Forum 24 Pavel Šafr a šéfka webu Neovlivní Sabina Slonková,“ dodal Kmenta. 
 
Ten si všiml toho, jak se Babiš o Šafra a Slonkovou otřel tento týden na schůzce s aktivisty před setkáním s občany v Kroměříži. Jak dále novinář dodává, Babiš byl až vzteklý, když zjistil, že jedním z témat diskuse s jeho odpůrci má být i případ tragicky zesnulého podnikatele Milana Sládeček.
 
„Reportáž o podnikateli Milanu Sládečkovi přinesl server Seznam Zprávy, s nímž Slonková spolupracuje. V reportáži šlo o to, že Sládeček v roce 2010 prodal Babišovi svou firmu na zpracování masa, ale pak se kvůli následným finančním sporům s Babišem dostal do spirály dluhů a exekucí, které ho dovedly nad ekonomickou propast a nakonec až k sebevraždě. Nikdo samozřejmě netvrdí, že Babiš dovedl podnikatele k smrti. Nikdo nemůže s jistotou určit, co všechno probíhalo panu Sládečkovi v hlavě a co všechno mělo podíl na jeho rozhodnutí vzít si život. Tento případ ale minimálně poukázal na brutální postup Babiše při přebírání firem, na etiku jeho byznysu a na jeho tvrdost a nekompromisnost bez ohledu na to, jak dopadnou osudy těch, kdo Babišovi zkříží cestu,“ sdělil Kmenta, kterého překvapilo, jakým způsobem se Babiš proti reportáži ve čtvrtek ohrazoval.
 
„Označil podnikatele Sládečka za podvodníka. Byl to zbytečný a zbabělý útok Babiše proti někomu, kdo se nemůže jakkoli bránit. Navíc mi to přijde vůči rodině zesnulého za nestoudné a vlastně i odporné. Pokud by měl Babiš rozum, řešil by tento případ jinak a citlivěji. Zejména teď, kdy emoce ještě nepominuly,“ zmínil první z důvodů Babiš.
 
„Aby Slonkovou ještě více dehonestoval, prozradil, jaký měla plat, když pod ním pracovala. ‚Slonková brala 200 tisíc v Mafře,‘ řekl tento čtvrtek Babiš. A pak se naklonil do nejbližší kamery, která ho právě snímala, a zdůraznil: ‚Slonková je sprostá lhářka. Okej? A Kubík je taky sprostý lhář.‘“ zmínil podle Kmenty Babiš kromě novinářky Slonkové i jejího kolegu ze serveru Seznam Zprávy Jiřího Kubíka.
 
Údaj o platu přijde Kmentovi nepodstatný. „Jakou vypovídající hodnotu to má při konstatování, že s někým nesouhlasím? Žádnou. Jen to má vyvolat ve společnosti negativní emoce. Jako by chtěl Babiš svým voličům říct: ‚Podívejte se, ona brala tolik peněz, a ještě je drzá,‘“ zmínil Kmenta, jemuž celá tato scénka připomněla Jakešův projev z Červeného Hrádku, kdy tehdy byli dehonestováni umělci za své protirežimní postoje. 
 
A co ještě Kmentovi na rétorice Babiše vadí? „Když s někým nesouhlasím, nemusím o něm rovnou říkat, že je psychopat. Což Babiš dělá často. Zejména pokud jde o jeho kritika, šéfredaktora serveru Forum 24 Pavla Šafra. To už je podle mého soudu za hranicí jakékoli zdravé kritiky. Je vidět, že Babišovi ujíždějí nervy a vybíjí si zlost na slovních potyčkách se svými ‚nepřáteli‘, které si stvořil ve své hlavě,“ míní Kmenta. 
 
„Po tom všem si nyní dávám jeden slib. Budu k Babišovi stále tvrdý a kritický jako doteď. Ale nikdy se nesnížím k tomu, abych ho nazýval psychopatem nebo abych jeho příznivce posílal pro neurol.
To už je vážně ‚cez čáru‘, pane Babiši,“ uzavřel novinář.
  • Celý příspěvek Jaroslava Kmenty najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…