Není to islámský terorismus, ujišťovala britská premiérka po útoku na Londýn. Stála tam jak před inkvizicí, vysvětluje spisovatel Kuras

02.04.2017 11:45

Spisovatel Benjamin Kuras se na serveru SecurityMagazín.cz vyjádřil k útoku v Londýně, ke kterému došlo v minulých dnech. Khalid Masood zde nejprve najel autem do davu, poté útočil s nožem.

Není to islámský terorismus, ujišťovala britská premiérka po útoku na Londýn. Stála tam jak před inkvizicí, vysvětluje spisovatel Kuras
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Spisovatel Benjamin Kuras

Kuras si ve svém komentáři všímá slov premiérky Theresy Mayové, která podotkla, že Masoodův útok ve Westminsteru nebyl islámským útokem. „Byla k tomu, pravda, donucena a zaskočena otázkou jednoho poslance, znějící takto: ‚Může paní premiérka potvrdit, že to nebyl akt terorismu islámského?‘ Paní premiérka sice měla šanci se poslance zeptat, jakého terorismu si tedy myslí, že to byl akt, ale místo toho, jakoby obžalovaná před inkvizicí, spěchala odpovědět takto: ‚Absolutně. Nebyl to terorismus islámský, nýbrž islamistický, perverzní výklad slavného náboženství,‘“ konstatuje Kuras. 

Bezpečnostní činitelé si tak podle jeho slov budou dál lámat hlavu nad příčinami (ne)islámského terorismu a marně se pokoušet sestavovat typický profil (ne)islámského teroristy, jednajícího jako osamělý vlk.

Původní text ZDE.

„U jednoho po druhém budou nacházet ‚netypické‘ a ‚neislámské‘ chování, historii drobné zločinnosti, hříšný život a neznalost náboženství, jehož jménem teroristický čin spáchal. Každý jim bude vycházet jinak, netypicky, vyšinutě, neislámsky, pomateně. Najdou u nich však přece jen něco společného: Na ‚radikální‘ islám konvertovali nebo se z ‚vlažného‘ islámu ‚radikalizovali‘ – často ve vězení nebo v podobném životním šoku působícím ‚obrácení‘ na víru,“ podotkl Kuras se slovy, že pak se z anonymních hříšníků proměnili v celebrity. Poukazuje přitom například na Korán.

„Zemřít v útoku na kafíry je nejrychlejší způsob pokání za hříchy, vyhnutí se peklu a vystoupení na nebesa. Tak si tyto a podobné verše vykládají sebevražední teroristé. A to je samozřejmě ten perverzní výklad slavného náboženství. Ten správný výklad je ten, že obyčejní hříšní či vlažně věřící muslimové se radikalizují islamofobií pravicového extremismu,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…