Neodstoupil. Byl odvolán. Tak to nakonec dopadlo s hradním ředitelem, který doplatil na „trenky“

15.10.2015 11:07

I přestože včera ParlamentníListy.cz informovaly o tom, že kvůli kauze „rudých trenýrek“ na Pražském hradě je očekávána rezignace ředitele bezpečnostního odboru Hradu Jana Fulíka, nedošlo k ní. Odvolal jej tak samotný kancléř Vratislav Mynář.

Neodstoupil. Byl odvolán. Tak to nakonec dopadlo s hradním ředitelem, který doplatil na „trenky“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na druhé nádvoří Pražského hradu

„Očekávali jsme brzkou rezignaci, vzhledem k tomu, že k ní nedošlo, přistoupil pan kancléř k tomuto řešení,“ napsal dnes v SMS zprávě ParlamentnímListům.cz mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Trest za narušení bezpečnosti Pražského hradu si odnesl již šéf prezidentské ochranky Petr Dongres a velitel Hradní stráže Radim Studený. 

A o jakou kauzu jde? Několika členům organizace Ztohoven v převleku za kominíky se podařilo na hradní střechy proniknout v druhé polovině září. Až na střechy Pražského hradu se dostali po lešení, které je aktuálně v několika částech Hradu kvůli probíhajícím opravám. Aktivisté se dostali k vlajkovému stožáru s prezidentskou standartou, kterou sejmuli a dle přesvědčení prezidentské kanceláře i ukradli. Na její místo zavěsili obří červené trenýrky. Dle propočtů Hradu tím způsobili škodu skoro sto tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…