Neodstoupím! Olomoucký hejtman Rozbořil navzdory obvinění rezignovat odmítá

15.10.2015 13:47

Olomoucký hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD), který je v údajné korupční kauze obviněn z podplácení, zatím nerezignuje na funkci. Rozbořil s obviněním nesouhlasí a podal proti němu stížnost, protože je to podle něj nedorozumění. O svém dalším setrvání v čele krajského úřadu i kandidátky ČSSD pro nadcházející krajské volby bude jednat se spolustraníky a předsedou sociální demokracie Bohuslavem Sobotkou. Policie tento týden obvinila Rozbořila a další tři lidi, mezi kterými jsou dva důstojníci policie. Obviněným hrozí až deset let vězení.

Neodstoupím! Olomoucký hejtman Rozbořil navzdory obvinění rezignovat odmítá
Foto: ČTK
Popisek: Hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil

Obvinění olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila z korupce je pro ostatní hejtmany šokem, uvedl šéf Asociace krajů a jihomoravský hejtman Michal Hašek (oba ČSSD). Rozbořil musí dostat prostor se hájit a obvinění vyvrátit, napsal dnes Hašek ČTK. Hejtmani podle něj ctí presumpci neviny.

"Dnes oznámené policejní obvinění Jiřího Rozbořila je pro mne i ostatní kolegy z Asociace krajů ČR šok," uvedl Hašek. "Jsme si jisti, že Jiří Rozbořil zvažuje politickou a mediální zátěž Olomouckého kraje i Asociace krajů ČR nynější trestní kauzou," poznamenal také.

Olomoucký hejtman musí podle Haška dostat prostor k obhajobě. "Pokud prokáže svoji nevinu, věříme, že dostane šanci k rehabilitaci svého jména i místa v politice," podotkl dále předseda Asociace krajů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…