Neohrožuje nás dohoda s USA, ale ruské sankce, posteskl si Faltýnek

02.05.2016 22:50

Ohrožuje transatlantická obchodní dohoda mezi EU a USA, známá pod zkratkou TTIP, zdraví Evropanů? V pondělních Událostech, komentářích České televize o tom debatovali prezident agrární i potravinářské komory Miroslav Toman a předseda sněmovního zemědělského výboru Jaroslav Faltýnek (ANO).

Neohrožuje nás dohoda s USA, ale ruské sankce, posteskl si Faltýnek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek

Faltýnek se nebojí toho, že by do Evropy dorazily potraviny, které by ohrozily zdraví občanů starého kontinentu. „Mnohem více české zemědělce ohrožují přebytky ze staré patnáctky, které u nás končí kvůli ruskému embargu, posteskl si první místopředseda Babišova hnutí ANO.

Toman nabídl zcela odlišný pohled. Americké standardy ochrany jsou mnohem slabší než ty evropské a my bychom z nich neměli ustupovat. Faltýnek diváky uklidňoval, že z nich Evropa neustoupí. Apeloval však také na zákazníky, aby kupovali výrobky našich zemědělců či alespoň těch evropských, protože se tradičně starají o krajinu. To se prý o amerických zemědělcích říci nedá.

Hosté se shodli na tom, že je namístě zrušit sankce vůči Rusku, aby Moskva oplátkou uvolnila svůj trh zemědělcům z EU. Když už se podobné hlasy ozývají např. z Francie, je prý opravdu namístě začít o tom vážně mluvit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…