Nepošpiníme islám. Muslimové odmítají pohřbít vraha katolického kněze

31.07.2016 10:44

Server britského bulvárního deníku The Sun přinesl důležitou informaci o útočníkovi hlásícím se k Islámskému státu, který podřízl krk šestaosmdesátiletému knězi přímo před oltářem. Nechceme, aby tento muž pošpinil islám, hlásí představitel muslimů ve francouzském regionu. A zdejší muslimové souhlasí se svým duchovním.

Nepošpiníme islám. Muslimové odmítají pohřbít vraha katolického kněze
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

„Nenecháme zkazit islám touto osobou, Nebudeme se podílet na přípravě pohřbu tohoto člověka,“ vzkázal muslimský duchovní Mohammed Karabila pro Le Parisien k osobě Adela Kermiche, jednoho ze dvou útočníků v katolickém kostele Saint-Etienne-du-Rouvray ve francouzské Normandii. A zdejší muslimští věřící s verdiktem svého vedoucího kulturního centra a imáma souhlasí.

Celý text v angličtině najdete zde

Karabila ale také připustil, že někdo nakonec bude muset na pohřeb dohlédnout, pokud v tomto směru vyvinou aktivitu úředníci radnice a o pohřeb požádá rodina teroristy. Ta se zatím nevyjádřila, jestli si přeje syna pohřbít. Mladému muži, jenž má na svědomí odpudivý čin, bylo teprve 19 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…