Nepoučitelná vláda. Musíme se proti ní spojit, zní od bývalého hejtmana

09.05.2023 14:04 | Ze sítí

Exhejtman Michal Hašek se na svém facebookovém profilu zamyslel nad počínáním vlády. Kvůli tomu, že vláda podle serveru Novinky.cz plánuje zrušení školkovného i slevy na studenta, byl k současnému kabinetu velmi kritický.

Nepoučitelná vláda. Musíme se proti ní spojit, zní od bývalého hejtmana
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Emeritní hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek

„Seniorům už vláda vzala vyšší valorizace penzí. Tak se teď pustí do rodin s dětmi a studentů. Nečas a Kalousek tomu říkali tupé účetní operace. A pravice se nijak nepoučila, nestačilo jí na to ani 10 let…“ zmínil Michal Hašek. 

„Budu to ode dneška neustále opakovat – opozice se musí spojit, aby pětikoalici porazila, a to ta parlamentní i neparlamentní. Není čas na poměřování ega, na kádrování a osobní bolístky z minulosti. Příště to musí být blok proti bloku, jasná volba pro voliče bez chytračení a lavírování. Pravice to dokázala a dostala do chomoutu i lidovce a Piráty. Má současná opozice na totéž?“ dodal Hašek.

Hašek se o tomto rozepsal poté, co si přečetl zprávu server Novinky.cz o finalizaci konsolidačního balíčku ze strany vládní koalice. Jeho cílem je srazit deficit státního rozpočtu příští rok nejméně o 120 miliard korun. Více peněz má podle plánu přinést například zrušení celé řady daňových slev, mezi nimi například sleva na studenta či zvýhodnění za umístění dítěte ve školce, takzvané školkovné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…