Nepřipustíme opakování druhé republiky, varoval Jiří Ovčáček

07.06.2016 21:34

K zadržení šéfa strany Změna, která vystupuje proti NATO a dle mnohých je proruská, se vyjádřil pro server ParlamentníListy.cz i hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Nepřipustíme opakování druhé republiky, varoval Jiří Ovčáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pravidelná tisková konference mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka tentokráte ze znovuotevřeného kinosálu na Pražském hradě

V souvislosti s jeho zadržením zpravodajskou službou v Polsku se totiž otevřela řada otázek. Například ta, do jaké míry i v ČR existuje síť placených politiků, médií a jiných organizací ve službách Ruska. Lze na druhou stranu někoho, jehož názory nejsou v linii EU a NATO, automaticky považovat za ruského agenta? Do jaké míry je možné nesouhlas s politikou USA, EU a NATO považovat za zradu národních zájmů ČR? I na to Ovčáček odpověděl.

„Nikdo nepochybuje o tom, že na našem území působí cizí agenti, včetně těch ruských. Mezinárodní situace ale zneužívají protidemokratické normalizační síly, které se právě pod záminkou boje s ruskou propagandou snaží omezovat naše svobody. Včetně svobody slova,“ zkonstatoval Ovčáček. Podle něj dochází k ostrakizování oponentních názorů, které jsou propagandisticky označovány za proruské.

„V demokracii platí, že každý může vyjádřit svůj postoj, včetně nesouhlasu s politikou USA, EU, NATO nebo třeba ČT. Pokud by to možné nebylo, žili bychom v totalitě. A právě volání po zákazech a volání po omezování svobody slova je skutečnou zradou národních zájmů,“ dodal s tím, že jestli někdo nejvíce hraje do karet Kremlu, jsou to právě naši normalizační bojovníci s ruskou propagandou. „Přichází čas, kdy demokraté proti tomuto novodobému zlu budou muset pozvednout svůj hlas. Nesmíme dopustit opakování druhé republiky nebo normalizace,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…