Neprodávejte ty lodě Putinovi, znělo před ambasádou Francie v Praze. Demonstranti přinesli i bazének

15.07.2014 7:50

Iniciativa sdružená na sociální síti Facebook pod názvem „Demokraté, zastavme Putina!" uspořádala další akci. V pondělí večer se před francouzskou ambasádou v Praze uskutečnil protest proti prodeji invazních lodí Rusku. Protestní shromáždění se poté přesunulo před Úřad vlády, kde byl předán dopis pro premiéra s otázkami k situaci na Ukrajině.

Neprodávejte ty lodě Putinovi, znělo před ambasádou Francie v Praze. Demonstranti přinesli i bazének
Foto: www.kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

„Jak vůbec můžete připustit vyzbrojování našeho nepřítele jen kvůli vlastnímu prospěchu?" píše se v dopise francouzským představitelům. Instalace „krvavých" modelů válečných lodí byla provedena v improvizovaném bazénku přímo před ambasádou. „Je Francie s námi, nebo s Putinem?" zaznělo prý během akce.

Protest „Žádné krvavé lodě Mistral Putinovi" byl součástí globální kampaně protestů proti prodeji nejmodernějších invazních lodí Rusku.

Premiér Sobotka obdržel od aktivistů dopis

Podle organizátora akce, Michala Majznera, se poté protestní shromáždění přesunulo přes Kampu a Malostranské náměstí před Úřad vlády, kde byl také předán dopis premiéru Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) s otázkami týkajícími se situace na Ukrajině.

Akce byla podpořena na sociální síti Facebook nejrůznějšími aktivisty v rámci spolupráce českých i ukrajinských skupin podporujících Ukrajinu. Iniciátoři v tiskové zprávě, kterou mají ParlamentníListy.cz k dispozici, jmenovitě uvádějí například skupiny Euromaidan v Praze, Mráz přichází z Kremlu, Přátelé Ukrajiny nebo Pokud dnes nepomůžeme Ukrajině, zítra nikdo nepomůže nám.

Doslovné znění tiskové zprávy:

"Je Francie s námi nebo s Putinem?" To zaznělo na protestu proti prodeji válečných lodí

Před francouzskou ambasádou v Praze se v pondělí 14.7. od 18.30 večer uskutečnil protest "Žádné krvavé lodě Mistral Putinovi". Jedná se o součást globální kampaně protestů proti prodeji nejmodernějších invazních lodí Rusku. "Jak vůbec můžete připustit vyzbrojování našeho nepřítele jen kvůli vlastnímu prospěchu?." píše se v dopise francouzským představitelům. Instalace "krvavých" modelů válečných lodí byla provedena v improvizovaném "krvavém" bazénku přímo před ambasádou.

Protestní shromáždění se pak přesunulo přes Kampu a Malostranské náměstí před úřad vlády, kde byla předána druhá loď a také dopis pro premiéra s otázkami k situaci na Ukrajině. Akce je podpořena na sociální síti facebook nejrůznějšími aktivisty v rámci spolupráce českých i ukrajinských skupin podporujích Ukrajinu (například Euromaidan in Prague, Mráz přichází z Kremlu, Přátelé Ukrajiny, Vyvěšuji do svého okna ukrajinskou vlajku, Letter 2 leaders, Pokud dnes nepomůžeme Ukrajině, zítra nikdo nepomůže nám...).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…