Neřídím se názory z kaváren, napsal Hašek. A textař Horáček mu z kavárny poslal vzkaz

25.07.2013 17:59

Bylo jen otázka času, kdy si přestřelky mezi dvěma členy ČSSD Jiřím Dienstbierem a Michalem Haškem všimne známý textař a glosátor Michal Horáček. Toho pobavil Haškův výrok, ve kterém se strefuje do svého stranického kolegy.

Neřídím se  názory z kaváren, napsal Hašek. A textař Horáček mu z kavárny poslal vzkaz
Foto: michalhoracek.cz
Popisek: Michal Horáček

„Já se na rozdíl od pana Dienstbiera neřídím názory z pražských kaváren, ale názory lidí z České republiky a členů sociální demokracie," odpověděl Hašek na Dienstbierova slova, ve kterých Haška označil za politického solitéra, který chce podpořit Rusnokovu vládu, jež s levicí nemá nic společného. Politickou přestřelku si nenechal ujít Horáček, který dnes na facebookovém profilu zveřejnil svou reakci.

"Už je to tedy venku: Frekventanti pražských kaváren mezi plnoprávné občany ČR nepatří. Šel jsem se dnes na ty zmetky podívat. V kavárnách kolem
Staromáku jich bylo hodně. Smáli se; očividně jsou jim starosti prostých lidí cizí. Vesměs dokonce dávali přednost hovorům v italštině, angličtině, ruštině a němčině, česky mluvil málokdo; zjevně se odrodili docela,"
píše Horáček.

Ponožky v sandálech

Podle svých slov si nejdříve nebyl jistý, zda se opravdu nejedná o všední občany České republiky, kterými se Hašek zaštiťoval. Nakonec si ale všiml jejich oblečení a nezbývalo mu než s Haškem souhlasit. "Přesto jsem si nebyl jistý, jestli jsou to ti praví. Pak jsem zjistil, že ano: Do sandálů neměli ponožky! Sami se tak proflákli. Opustíš-li mne, nezahynu - opustíš-li mne, zahyneš. Máte recht, pane hejtmane. Co s takovými úchyláky?" dodává na závěr Horáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…