Neser se do politiky. Dominika Myslivcová to drsně schytává za pomoc popálené romské Natálce

16.09.2016 20:42

„Růžová“ Dominika Myslivcová, nezávislá kandidátka do krajských voleb v Moravskoslezském kraji v barvách Úsvitu, učinila krok v předvolební kampani. Setkala se s devítiletou romskou holčičku Natálkou, která si před lety prošla peklem. Pravicoví radikálové jí vhodili do pokojíčku zápalné lahve a ona málem zemřela. Myslivcová se rozhodla dívence pomoci a někteří lidé ji za to oceňují. U jiných se dočkala odsouzení.

Neser se do politiky. Dominika Myslivcová to drsně schytává za pomoc popálené romské Natálce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí Úsvit - Národní koalice představilo svou kandidátku do krajských voleb Dominiku Myslivcovou

„Včerejší smutné setkání s devítiletou Natálkou, která si ve 2 letech prošla opravdu peklem a málem umřela... Tenkrát čtyři žháři hodili Natálce do pokojíčku zápalné lahve a tak jí poznamenali na celý život... Má přes 80 % popáleného těla a přišla o 2 prsty na pravé ruce.. Bohužel už prošla 60 plastických operací a nikdy se neuzdraví. Když vám teď píšu její příběh, mám mráz po zádech, chce se mi brečet a stále nerozumím tomu, jak někteří lidé dokážou být zlí,“ napsala možná budoucí dvaadvacetiletá politička na sociální sítí Facebook.

Proto se rozhodla této holčičce pomoci, respektive o pomoc žádá všechny své spoluobčany. Mohou poslat Natálčině rodině např. peníze, ale jistě vezme za vděk i oblečením. Samotné malé princezně jistě udělají radost i hračky.

Myslivcová to jistě myslela dobře a někteří diskutéři na sociální síti její iniciativu ocenili. Vzkazují Myslivcové, že je úžasná, dobrosrdečná, skvělá a tak podobně. Vedle toho však zazněly mnohem ostřejší reakce. „Si fakt úžasná, ale neser se do politiky,“ napsal jí dosti hrubě jeden z občanů. A ve 140 příspěvcích jeho slova nebyla zdaleka ojedinělá. „Chtěl bych ti dát hlas, ale díky této fotce si u mě skončila,“ napsal další diskutér. Někteří občané jí také doporučili, aby si o osudu holčičky a její rodiny zjistila víc informací, aby snad v budoucnu nezjistila, že pomáhá někomu, „kdo si to vlastně nezaslouží“.

Našli se i tací, kteří Myslivcové vytkli, že se s pomocí Natálčina příběhu jen zviditelňuje.

Možná budoucí politička okamžitě zareagovala. „Asi jsem fakt z jiného světa, ale z některých těch vašich komentářů je mi špatně! ... Já se tady bavím o holčičce, jak dopadla, vůbec ne o rodičích, nebyla jsem u toho, když se to stalo, ale kdyby všichni co mají DŮVOD, zapálili někomu barák, tak by jistě na světě bylo krásněji.. Natálka není jediná holčička, které momentálně pomáhám.. Komu pomáháš teda ty, když už mě tady obviňuješ za to, ze vlastně pomáhám holčičce z romské rodiny, která si to zasloužila?“ ptala se Myslivcová.

A následovala řada ostrých, ostřejších i vstřícnějších odpovědí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…