Nesrovnalosti v Babišových přijmech jdou do desítek milionů. Poslanci jej ženou před přestupkovou komisi

07.04.2017 13:39

Mandátový a imunitní výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR ve čtvrtek rozhodl, že podá podnět Městskému úřadu Černošice. Zdejší občan jménem Andrej Babiš se totiž zřejmě dopustil přestupku. Měl uvést neúplné nebo nepravdivé údaje do majetkového přiznání. Okolnosti jednání výboru přiblížil serveru Forum24 jeho místopředseda Martin Plíšek (TOP 09).

Nesrovnalosti v Babišových přijmech jdou do desítek milionů. Poslanci jej ženou před přestupkovou komisi
Foto: top09.cz
Popisek: Martin Plíšek, poslanec Parlamentu ČR

Andrej Babiš zveřejnil dokumenty, kterými prý doložil vše, co výbor chtěl. Ta vysvětlení ale podle Plíška nejsou dostatečná. „Sám upozornil, že udělal chybu. Problémem je, že ani po přepočítání částky příjmů nesedí. Stále tam jsou nesrovnalosti řádově o desítky milionů korun. Proto jsme tuto záležitost postoupili přestupkovému orgánu do místa bydliště pana ministra. Pokud tento orgán zjistí, že přestupek ministr spáchal, hrozí mu pokuta 50 tisíc korun,“ uvedl Plíšek.

Celý text je ZDE.

Největší problém vidí v tom, že v daňových přiznáních a v takzvaných auditech má Babiš rozdílné částky. „Uvádí rozdílné nebo neúplné informace. To může být přestupek,“ upozorňuje Plíšek.

Má mandátový a imunitní výbor ještě další možnosti, co podniknout v této věci? „Ne, postoupit kauzu k vyšetření je jediné, co může. Výbor není vyšetřovací orgán ani finanční úřad. Tuto záležitost by měla řešit právě finanční správa. V předložených takzvaných auditech je řada dalších nejasností, nejde jen o aktuálně řešenou situaci,“ řekl Plíšek serveru Forum24.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…