Nestrkáme lidem nos do života moc? Eurokomisařka Jourová zpytovala svědomí

20.04.2016 22:52

Eurokomisařka Věra Jourová usedla do křesla pro hosta ve středečních Událostech, komentářích České televize. Slibovala, že EU bude méně zasahovat do života lidí.

Nestrkáme lidem nos do života moc? Eurokomisařka Jourová zpytovala svědomí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně a poslankyně Věra Jourová

„Věřte mi, že velmi zvažujeme každý návrh směrnice, zda příliš nestrkáme lidem nos do životů,“ konstatovala hned v úvodu. „My se velmi zamýšlíme nad tím, co regulujeme, zda to Evropané potřebují, zadruhé přemýšlíme, jak to regulujeme, jestli je to dost průhledné, ale také se více ohlížíme zpátky, abychom si zhodnotili, co to přineslo lidem.“

V Bruselu by se mělo diskutovat o tom, co se podařilo a co ne. Stejně tak je o tom třeba diskutovat se všemi občany, a to tak, aby tomu rozuměli. To se bohužel doposud příliš nedělo. Je prý nutné si také jasně říci, že by se některé kompetence měly vrátit na národní úroveň. To sebekriticky přiznal i současný předseda Evropské komise Jeane-Claude Juncker a Jourová dala svému šéfovi jednoznačně za pravdu.

V jedné oblasti je však třeba regulaci posílit. Europoslanci by si měli posvítit na digitální sféru, kde je byznys hodně vpředu před legislativou. „A tady je prostor pro EU, aby přišla s regulací,“ uzavřela politička své vystoupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…