Neúspěšný prezidentský kandidát ODS: Nečasovo vedení strany pro moji podporu neudělalo téměř nic

04.02.2015 17:43

Z PROFILŮ Bývalé vedení ODS v čele s Petrem Nečasem neudělalo téměř nic pro podporu svého prezidentského kandidáta. Na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz to uvedl senátor a bývalý kandidát ODS na prezidenta Přemysl Sobotka, když odpovídal na otázku čtenáře.

Neúspěšný prezidentský kandidát ODS: Nečasovo vedení strany pro moji podporu neudělalo téměř nic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Senátu Přemysl Sobotka

Podle Sobotky je s odstupem času více a více zjevnější, že tehdejší vedení ODS v čele s Petrem Nečasem neudělalo pro podporu kandidáta ODS na funkci prezidenta téměř nic. "A k mé kandidatuře, přesto, že jsem drtivě vyhrál primárky a stála za mnou členská základna, přistoupilo chladně,“ posteskl si Sobotka.

Zároveň to prý ale neznamená, že by své kandidatury litoval. "Byl jsem k ní vyzýván tolika lidmi, že jsem prostě nechtěl a nemohl odmítnout,“ dodal.

Čtenáře také zajímal Sobotkův názor na jeho úspěšného protikandidáta z prezidentské volby Miloše Zemana. Sobotka připomněl Zemanovy sliby o tom, že v duchu našich nejlepších prezidentů by chtěl náš národ spojovat. "Dělá ale přesný opak. Jeho výroky národ rozdělují, a to dost ostře, vyhroceně,“ uvedl. Dokonce některé zahraničně politické kroky i výroky současného prezidenta jsou prý na hraně naší příslušnosti k západní euroatlantické civilizaci.

  • Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…