Neuvěřitelné! Belgičané bourají uprchlíkům tábor. A mezitím v Německu...

02.10.2015 15:57

V Belgii právě dobrovolníci rozebírají tamní největší uprchlický tábor, jelikož se Belgičané rozhodli přijmout uprchlíky přímo do rodin. Belgická vláda se však zdá být poněkud jiného názoru než veřejnost; a do toho stále pokračují nepokoje v německých zařízeních pro migranty. Informuje The Independent.

Neuvěřitelné! Belgičané bourají uprchlíkům tábor. A mezitím v Německu...
Foto: wikipedia
Popisek: Belgická vlajka.

Do Belgie se do srpna dostalo 5600 žadatelů o azyl. V současnosti tam přijde 1900 lidí týdně. Dobrovolníci mezitím začali rozebírat největší belgický uprchlický tábor, který byl domovem pro uprchlíky čekající na vyřízení svých žádostí o azyl. To jim umožnili místní občané, kteří se rozhodli ubytovat uprchlíky sami.

Za táborem stála místní skupina Občanská platforma. Ta se tábor v bruselském Maximilien parku rozhodla zrušit poté, co se zvedla vlna dobrovolníků ochotných přijmout 500 uprchlíků do svých rodin. Uprchlická krize má velký dopad na belgickou veřejnost a Občanská platforma se tak dostala do situace, kdy musela odmítat materiální a dobrovolnickou pomoc místních.

Belgický ministr pro migraci Theo Francken z Vlámské nacionální strany je však jiného názoru než bruselská veřejnost. Prohlásil, že mu jde o pozastavení žádostí o azyl od Iráčanů z města Bagdád, jelikož čekají na vyhodnocení „bezpečnostní situace“ v Iráku.

Celý text zde

Mezitím v Německu dochází k pravidelným nepokojům ve střediscích pro žadatele o azyl. K poslední takové roztržce došlo ve středu v noci v Hamburku mezi dvěma sty Syřany a Afghánci – údajně ohledně používání sprch. Podle zpráv policie byli čtyři lidé zraněni.

Německo zatím jen za září přijalo více než 200 000 uprchlíků. Německá vláda nyní příchází s návrhy na změny azylové politiky, jako například rychlejší deportace ekonomických migrantů. Ministr vnitra Thomas de Maizière po nově příchozích žádá přijetí ostatních kultur.

„To znamená žádné rvačky, hodně trpělivosti a respektu vůči ostatním lidem, nezávisle na jejich náboženství či pohlaví,“ uvedl de Maizière.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…