Neuvěřitelné, ČSSD bude přesně vědět, kde najde svého voliče. Vtipný Sobotka rychle na YouTube. Volební manažer oslňuje novinkami. Teď ještě, aby to klaplo s Američany

21.04.2017 17:42

Volební manažer ČSSD Jan Birke chce využít pro předvolební kampaň moderní prvky. Například analytický geotargeting, jenž ukáže straně přesně místa, kde může získat voliče, a samozřejmě sociální sítě. Píše o tom server Info.cz. Ten přinesl s Birkem obsáhlý rozhovor, v němž se vyjádřil k palčivým tématům strany.

Neuvěřitelné, ČSSD bude přesně vědět, kde najde svého voliče. Vtipný Sobotka rychle na YouTube. Volební manažer oslňuje novinkami. Teď ještě, aby to klaplo s Američany
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD)

Své řekl Birke také k progresivní dani, jež po svém ohlášení vzbudila vlnu reakcí. Podle jeho slov se nyní ve straně diskutuje částka, od které by lidé na daních zaplatili více. „Budeme se pohybovat mezi 70 a 80 tisíci,“ uvedl mimo jiné Birke. 

Toho v současné době podle jeho slov motivují průzkumy veřejného mínění, které straně příliš nevěří. Zabývá se analýzami a strategiemi, aby se dopátral toho, zda tzv. otočení kormidlem doleva, byla správná cesta. On sám chce levicové voliče přitáhnout zpátky. 

Birke v minulosti spolupracoval mimo jiné s vítězným předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem. „Já se přiznám, že od Jiřího Paroubka jsem si odnesl celou řadu věcí: obrovské nasazení, pracovitost, touhu dotahovat věci do konce, identifikovat problém a zároveň ho řešit. V tom byl brilantní. Jako jeho spolupracovník jsem si je vzal i pro sebe. A samozřejmě je aplikuji nejen ve volební kampani, ale už sedm let i jako starosta Náchoda,“ poznamenal. 

Nyní hodlá spolupracovat s americkou agenturou STG, jež by měla straně pomoci s kampaní. Smlouva však není podepsána. „Jsme v situaci, kdy identifikujeme prostor. Není to jednoduché. Skončila doba, kdy by tu agentura byla na plný úvazek. To by znamenalo obrovské finance. Pokud, tak to bude pouze konzultační část. Předpokládám, že do konce měsíce bude jasno, jak bude spolupráce vypadat,“ zmínil Birke. 

Kromě sociálních sítí pak chce rozhodně využívat i videokanál YouTube. „Máme lídra, kandidáta na premiéra, Bohuslava Sobotku, o tom není potřeba diskutovat. Pak máme třináct lídrů kandidátek. Všichni i pan předseda budou používat YouTube, kde budou krátké šoty. Musí to být vtipné, musí to mít nápad a emoci, aby vás to zaujalo,“ zmínil. 

Původní text ZDE

Zmínil se i o odchodu Jeronýma Tejce, který podle něj nepochopil nikdo. On sám se domnívá, že je to škoda. Nemyslí si však, že by šlo o zhrzenost. „Je pravda, že Tejc byl jednou z hlavních tváří a silných hráčů v rámci ČSSD. Michal Hašek takový byl také. Bohužel u něj došlo k tomu, že i přesto, že dostal obrovskou podporu v preferenčních hlasech, tak sociální demokracie prohrála v krajských volbách. To čeká jednou každého, i mě,“ zmínil Birke. 

Kromě Tejce se pak vyjádřil i ke kauze exhejtmana Jiřího Zimoly. „Přiznám se, že nevím, kde je pravda. Vím, že se pohybujeme ve virtuálním světě a celá řada kauz je typu ‚kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde‘. Nevím, jestli je to zrovna tento příběh. Rozhodnutí Jiřího je takové, jaké je. Rozhodl se, že nebude hejtmanem, tím uvolnil prostor. Vidím to pozitivně, protože vznikla nová koalice,“ podotkl Birke. 

Závěrem se pak vyjádřil k vytváření povolebních koalic. On sám je zastáncem toho dělat koalice až po volbách. „Těžko si umím představit, že bychom šli s komunisty nebo třeba s hnutím pana Okamury. To říkám jako Jan Birke. Pak si dokážu představit koalici jakoukoliv,“ dodal s tím, že nejpodstatnější je, aby byla strana vítězem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…