Neuvěřitelný rozhovor známého umělce. Téma: Zemanův Ovčáček

02.07.2015 10:26

Podoba je až neuvěřitelná – řeč je o herci Pavlu Liškovi a mluvčím Hradu Jiřím Ovčáčkovi. I z toho důvodu se rozhodl Liška Ovčáčka parodovat v posledním dílu seriálu Kanceláře Blaník. „S nápadem jsem přišel já,“ řekl v rozhovoru pro Lidovky.cz Liška.

Neuvěřitelný rozhovor známého umělce. Téma: Zemanův Ovčáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta ČR Jiří Ovčáček

„Před více než rokem mi Ondřej Vetchý napsal podpůrnou SMS, že mě má rád a že příbuzné si bohužel nevybíráme. Narážel na pana Ovčáčka. Hned jsem mu volal nazpátek a začal mu vypravovat historky, jak jsme jako děti jezdili s Jirkou do Jugoslávie k moři a kradli tam fíky. Jenže Ondra dlouho mlčel a nesmál se tomu... Nějak ten můj humor nepobral. Kápl jsem tedy božskou a vysvětlil mu, že s panem Ovčáčkem nemám vůbec žádný příbuzenský vztah,“ vysvětlil své důvody pro natáčení seriálu.

Podle Lišky mu jeho podoba s Ovčáčkem začala zasahovat do života. „Někteří dobří kamarádi mi to začali mít za zlé. Vyčítali mi, že se k příbuzenskému vztahu nedokážu postavit čelem a svým zapíráním se dostávám na stejnou úroveň jako Ovčáček. Třeba jako když tvrdil, že pan prezident nebyl u korunovačních klenotů opilý a že je tam jen hodně schodů,“ řekl v rozhovoru pro Lidovky.cz. Podle něj za toto smýšlení u lidí může fakt, že hrál divadelní komickou postavu Jarouška Rydla, který dokázal o červeném bavlněném ubrusu tvrdit, že to je zelený.

Potkat se s Jiřím Ovčáčkem Pavel Liška nechce. „Raději bych se setkal s Meryl Streepovou,“ podotýká.

Kompletní rozhovor najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…