Neuvěřitelný růst blahobytu extrémně bohatých lidí. To je problém! Jeden z nejbohatších mužů planety učinil doznání

28.06.2017 22:12

Nad skutečným problémem americké ekonomiky se v rozhovoru pro PBS Newshour zamýšlí miliardář Warren Buffett. Jak píše server Roklen24, je miliardář toho názoru, že to jsou právě lidé jako on. Tedy boháči.

Neuvěřitelný růst blahobytu extrémně bohatých lidí. To je problém! Jeden z nejbohatších mužů planety učinil doznání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolary

„Skutečný problém, podle mého názoru je, ... neuvěřitelný růst blahobytu extrémně bohatých lidí,“ uvedl podle serveru miliardář v rozhovoru pro PBS Newshour. Právě Buffet by měl být podle magazínu Forbes druhým nejbohatším mužem planety a to s jměním v hodnotě kolem 76 miliard dolarů.

Právě na informace ve Forbesu z roku 1982 Buffet podle serveru Roklen24 upozorňuje. „Pokud se vrátíte do roku 1982, kdy z prvních 400 Forbes poprvé sestavil žebříček, měli tito lidé (celkem) 93 miliard dolarů,“ uvádí Buffet s tím, že nyní mají 2,4 bilionu dolarů a jedná se tak prý o nárůst bohatství, který neúměrně odměňuje lidi na vrcholu.

Buffet také uvádí, že ekonomice se daří dobře, ale podle něj ne všem Američanům. Jak píše server, jedním z důvodů je podle Buffeta tempo automatizace a technologický pokrok, který probíhá rychleji než rekvalifikace pracovníků.

Jak server Roklen24 také uvádí, Buffett není jediný, kdo se domnívá, že hromadění bohatství v rukou miliardářů nabývá nezdravých rozměrů. „V poslední době na to upozornil například známý investor Marc Faber,“ píše server.

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…