Nevěřím vlastním očím. Nečasův nepřítel naříká nad úprkem z ODS

11.04.2013 11:31

Nejnovější odhady, podle kterých ODS letos ztratí až deset procent členů, si Jiří Janeček, zakladatel stranické "Pravé frakce", prý přečetl „s mrazením v zádech“. A ještě více ho mrazilo při slovech předsedy strany Petra Nečase, který si pochvaloval, že se strana konečně zbavuje pochybných členů, kteří jí jen využívali.

Nevěřím vlastním očím. Nečasův nepřítel naříká nad úprkem z ODS
Foto: Archiv JJ
Popisek: Jiří Janeček

„Prý má tímto ODS konečně nakročeno k očistě. Nevěřím vlastním očím!,“ žasne Janeček, který současné vedení strany kritizuje dlouhodobě a nedávno založil ve straně vlastní frakci, která má za cíl ODS obrodit. Je prý neuvěřitelné, pokud Nečas skutečně věří, že touto cestou ve straně zůstanou jen čestní a zapálení členové.

Janeček má k samotnému úprku ze strany několik poznámek. Především prý „členové neopustili ODS, ale ODS opustila je.“ Opustila je tím, že se odklonila od pravicové politiky, na které vznikla.

Skandální a neomluvitelný je však prý zejména pokus dehonestovat téměř tři tisíce členů strany jako kmotry. Takovým členům by prý ODS měla naopak poděkovat, neboť byli často mnoho let členy strany, platili jí příspěvky, pomáhali v kampaních a sháněli voliče. „Tak aspoň za pravou frakci: „Děkujeme Vám, že jste pomáhali ODS a přispívali na její chod a fungování,“ vyjadřuje poděkování alespoň jménem své frakce.

Ato hra na čisté a špinavé politiky je podle něj jen mocenským bojem v ODS, ve skutečnosti existují pouze politici dobří a špatní. Ti dobří se podle Janečka vyznačují tím, že plní své volební programy, kdežto ti špatní ne.

Co přesně napsal Jiří Janeček:

ODS opouští její členové. Opravdu jde o očistu? Měli jsme jim poděkovat za jejich členství a činnost v ODS.

S mrazením v zádech jsem si přečetl dnešní články v novinách a na internetu, ve kterých se píše, že  po březnovém placení příspěvků (podle kterého se dá přesně určit aktuální stav a počet členů) ODS ubude deset až patnáct procent členů. Prý má tímto ODS konečně nakročeno k očistě. Nevěřím vlastním očím! Čelní představitelé strany si pochvalují, že se strana konečně "očistí od těch, kteří ji jen využívali k prosazování svých zájmů", hovoří o takzvaných kmotrech a předpokládají, že v ní zůstanou jen ti čestní a zapálení členové, a strana opět začne vzkvétat. 

Neuvěřitelné....Ne každý na to ale má stejný názor. Rád bych k tomu dodal:

1. Členové neopustili ODS, ale ODS opustila je, tím že se odklonila od pravicové politiky.

2. Pokus udělat skoro ze 3000 členů ODS kmotry je skandální a neomluvitelný. Naopak měli bychom těmto členům poděkovat, za to že byly členy ODS, platili příspěvky, pomáhali ve svých oblastech při organizaci různých akcí pro veřejnost, v komunální politice a v neposlední řadě většina z nich nezištně pomáhala mnoho let v kampaních. Tak aspoň za pravou frakci: „Děkujeme Vám, že jste pomáhali ODS a přispívali na její chod a fungování“. Jen podotýkám, že v roce 2010 nás bylo 30 000.

3. Hra na čisté a špinavé politiky je pouze mocenský boj uvnitř ODS, existují pouze dobří a špatní politici. Ti co plní volební programy a ti co neplní. 

4. Fungování ODS je dohnáno k absurditě, že ti co nabírají nové členy jsou kmotry, ale ti co ODS opouštění jsou jimi vlastně taktéž. Není to protimluv? Takže kdo chce vstoupit nebo vystoupit z ODS dostane ihned nálepku. Jako by vedení strany svými výroky (v lepším případě) úmyslně chtělo všechny dohnat k apatii. Hlavně nic nedělejte, my už to zařídíme za Vás. Děkuji, nechci!

5. Lidé vstupují do ODS a vystupují ze strany podle svého politického přesvědčení. Je to dobrovolná aktivita. Nedělejme rychlé soudy, nechme každého se svobodně rozhodnout. Snad je ještě čas si z těchto trendů vzít ponaučení.


 

reklama

autor: jav

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…