Nevídaná aféra kolem Angely Merkelové. Jde o sex

26.09.2016 15:54

Berlínská politička Jenna Behrendsová (26) se rozhodla promluvit o sexuálním obtěžování, kterému je v CDU vystavena. Údajně o ní mnozí její straničtí kolegové šířili lži a obviňovali ji z toho, že se snaží udělat kariéru přes postel. Informuje týdeník Reflex.

Nevídaná aféra kolem Angely Merkelové. Jde o sex
Foto: archív autora
Popisek: Angela Merkelová

Behrendsová v pátek zveřejnila svůj dopis, který psala CDU, čímž vyvolala pozdvižení napříč německými médii. „Proč už nemohu mlčet o sexismu v mé straně,“ stálo v nadpise.

Behrendsové se ve straně od počátku dařilo a její takřka raketový start přilákal mnoho nejapných poznámek, napadení i obvinění.

Podle Sandry Ceglaové, předsedkyně ženské organizace berlínské CDU, je však Behrendsová „pochybná osobnost“, která rozeštvává lidi a měla by být z CDU vyloučena. „Přitom obě ženy byly zvoleny před týdnem na stejné kandidátce do stejného zastupitelstva,“ uvádí Reflex.

Celý text zde.

Hlavní problém Behrendsové ale představuje šéf berlínské CDU Frank Henkel, který ji označil za „velkou sladkou myš“, což přijde mladé političce sexistické. Údajně se dokonce svých kolegů vyptával, zda si Behrendsová vypomáhá přes postel, protože o ní kolovaly zvěsti, které tuto verzi podporovaly.

„Jsem velmi překvapený a také trochu zklamaný z obsahu a stylu toho otevřeného dopisu,“ okomentoval situaci Henkel s tím, že některé věci se mají řešit v soukromí, samotné nařčení však nevyvrátil.

Podle Behrendsové je přitom sexismus ve straně „institucionálním problémem“, a tedy zcela běžný. To může odrazovat mladé ženy od vstupu do politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…